Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ez az akvárium így müköne?

Ez az akvárium így müköne?

Figyelt kérdés

Akvárium méret: 98 liter

Szürö: TetraTec ex 600,AQUAEL fan 2

Világítás:3X Hailea 18 W

Növények:Cryptocoryne wendtii green

Valiznéria

Ludwigia repens

Bacopa caroliniana

Crytocorne wendtii red

Jávai moha

Gömbmoha

Anubias

Hólyagos vízikehely

Halak:10 neonhal 6 vörösfejü pontylazac 2 algaev♫

Tápozás: Napi 1,5ml easy life profito

Heti 25 liter vízcsere és szürö takarítás.

2014. aug. 7. 10:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Lehet jobban járnál a tetra ex 700 assal, pár ezer forinttal több csak. De amúgy simán működőne. Egyedül a heti szűrő takarítást mellőzd. Én a belsőt is csak 2-3 havonta szoktam, igaz azt is túlméreteztem. Észreveszed úgy is, h mikor csökken az áramlás és elég akkor megpiszkálni a szűrőt.
2014. aug. 7. 10:13
 2/11 A kérdező kommentje:
Esetleg valami más összeállítást szívesen elfogadok.
2014. aug. 7. 13:43
 3/11 anonim ***** válasza:
10 vörösneon, 6 szekerce lazac, 6 narancsúszója corydoras.
2014. aug. 7. 14:13
 4/11 A kérdező kommentje:
Még valami más?
2014. aug. 7. 15:18
 5/11 anonim ***** válasza:
nekem is ekkora van, külső+belső szűréssel ezek vannak benne: 7 sterba cory, 3 boliviai törpesügér, 2 anci és ennyi :) , de egy két fajos akváriumnak is megcsinálahatod emrt ugy látom a növényekre mész inkább, akkor viszont 15 vörös neon vagy 15 vörösfejű pontylazac és egy faj garnéla ami tetszik és megfelelő körülményeket tudsz neki biztosítani, pl lágy víz, és persze ez pénztárca függő is :), rajhalból kevesebb faj több példány :)
2014. aug. 8. 00:21
 6/11 anonim ***** válasza:

A tápozás nekem sántít, Vallisneria, Hólyagos vízikehely, ez a két növény nitrát igényes, igazából a nagyhalas akváriumok kedvelt növényei, mellettük nem sok minden marad a többi növénynek.

A Wendt-vízikehely meg úgy marad meg ha ültető tálazod: [link]

Alulra én táptalajt, kertészeti táprudat, tőzeget, bio virágföldet, vagy ami otthon van teszek, mindegy csak legyen benne nitrát, mert ami a vízben van kevés nagy intenzív fejlődésű növények mellett.

6-8 havonta nem árt át ültetni a bokrosokat, az indás vallisneria, hólyagos, az úgy is megy minden felé, nem kell vele vergődni, néha irtani, a vízből kiszednek minden tápanyagot.

Ha nitrát hiányod lesz, szerintem lesz, valami nitrátos táp is kell a profito mellé, én nem ragozom túl, neptun növénytápsó, ugyanúgy marja a kezemet mint régen, tehát van benne nitrogén.

2014. aug. 8. 18:19
 7/11 anonim ***** válasza:

Persze a szűrőtakarítás nem jó, a 3X Hailea 18 W nem tudom.

Nekem 400ft-os polylux xl csöveim vannak 18 watt t8-ba, mellettük mindenhol sylvania grolux 1 db/ akvárium.

Ha hailea csöveket akarsz venni, még nincsenek meg, helyette vegyél 2db 860-as polyluxot, mellé egy sylvania grolux 18watt.

2014. aug. 8. 18:27
 8/11 A kérdező kommentje:
De megvannak,csak a szűrő,táp és halak miatt kérdeztem inkább.
2014. aug. 8. 22:57
 9/11 A kérdező kommentje:
Az easy life nitro jó lenne a nitrogén miatt?
2014. aug. 8. 23:18
 10/11 anonim ***** válasza:

A nitronál olyat találtam a Green aqua leírásában, hogy 10ml/500 liter a heti dózis, ez 2mg/literrel emeli a nitrát szintet.

Ez annyit jelent, hogy 10ml tápban 1 gramm (1000m)nitrát van, 1 liter tápban így 100 gramm nitrogén van, ez példa a G.A táp duplája, tehát jó.

Kb 5 mg/liter nitrátszintet kell biztosítani a növényeknek, alatta már megtorpannak.

Példa ez durván 2 hét termése: [link]

Nem mértem le, kb 20 dkg, egy átlagos zöld tömeg 10-15% nitrogént tartalmaz, azaz 10 gramm, tehát 1 deci nitro kell, akkor a képen látható mennyiséget kell idővel metszeni.

Elsőre lehet bonyolultnak hangzik, példa ez a saláta levél: https://www.youtube.com/watch?v=82qc2sDrsNw

A saláta nitrogén tartalma hasonló mint példa a hólyagos vizikehelynek, így ha megették a halak idővel ez a nitrogén mennyiség a vízbe kerül,a biológiai szűrésnek köszönhetően, majd a hólyagost táplálja, ami a heti vízcserék miatt a saláta levél méretétől kisebb mértékben növekszik, kb 40%-al kevesebb.

Nálad fenti az apróbb halak miatt ez nem adott.

Én szinte csak profitoval tápozok, a neonok+garnélák mellett kell nitrát kiegészítést használnom.

Röviden a nitro jó, neked 75 liter vízzel számolva, 4-5 mg/ liter nitrát szint kellene legalább, tehát durván 400mg ezt 4 ml nitro tartalmazza, ennyi az alap heti adag.

Profitonál fontos, hogy a káliumot és a micro elemeket vele pótolod, a kálium szintnek magasabbnak kell lennie mint a nitrogénnek, nincs konkrét adat a profito kálium tartalmára, én 75gramm/ literre saccolom, tehát a beadott nitrát kétszerese ajánlott belőle, példa adsz minden másnap 1ml nirtot akkor ajánlott mellé 2ml profito.

Elsőnek amíg kicsik a növények kisebb dózissal lehet indítani, mondjuk fele, de ahogy nőnek egyre több táp kelhet, hogy pontosan menyi azt a növények mutatják, főleg a kisebb növényeket kell figyelni, ha megtorpannak akkor növelni kell a tápot.

Példa hólyagos növekedése pár hónap alatt: [link]

Az idősebb leveleket tőből le kell metszeni a gyökérzettől, rizómától, 2-3 cm távolságra, akkor nagyon dekoratív növény.

Remélem nem kavartalak meg:)

Olvasd át többször, ha valami nem tiszta írj, vasárnap tudok válaszolni.

2014. aug. 9. 06:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!