Új akvárium, vélemények? Még nem indítottam el, csak ha pozitív véleményeket kapok.
- méret: 112 liter
- világítás: 2x24 W
- szűrés: tetratec ex 1200 plus
- talaj: aquatic nature pro soil
- fűtés: diversa thermo plus 100W
- halak: - 2 db közönséges algaevő harcsa
- 4 db törpe gurámi
Milyen halakat lehetne még betenni és mennyit?
"Szia Joci! :)
A videón lévő akvárium nagyon szép, annyi kérdésem lenne hozzád, hogy használsz benne Co2-t vagy csak sima tápozás megy?"
Nem használok co2-t, egyrészt nagyon keveset vagyok otthon nincs időm figyelni (most is munkahelyen vagyok) másrészt nem igénylik a növények amiket tartok, t8 0,5 watt/literig világitok t8 fénycsövekkel, ennek még messze nem kell co2.
Van több hobbim az akvárium a 4. helyen áll a sorban, van 6 darab akvárium, költséges lenne a co2, példa az autókat, vagy a gépeket, hifit jobban szeretem, inkább arra költök mint co2 rendszerre.
----------------------------------------
"A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm a kimerítő választ! Sajnos sok olyan részlet van, amire magamtól nem gondolok."
Lehet megkavartalak, összegezve.
Gurámik: zárt fedő kötelező, vízfelszínre érő növények kellenek ami között tudnak bujkálni, ezeknek a növényeknek viszont az erős t5 nem az igazi.
2x18 watt az elég több háttérnövénynek, példa ami nálam van, hólyagos vizikehely, vallisneria, tüskés hinár, indiai vizicsillag (az alsó levelei nem lesznek szépek)
Ha szeretnél eléjük tenni kisebb bokros növényeket akkor nem ártana egy jobb fénycsövet betenni, példa egy 18 watt sylvania grolux cső, linkeltem leírást a szerelésről.
De mint írtam ez gurámiknak van.
Apró tiszta vizű folyókból származó halaknak nem kell árnyékolni, sőt nekik szabad úszótér kell, mivel csapatban közlekednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!