Bazalt zúzalék mennyire jó akváriumi talajnak? A növények fára lesznek kötözgetve (anubias). Milyen gyakran kell takarítani? Ilyen jellegű és egyéb tapasztalatok?
Ha a növény nincs beleültetve, úgy jó.
A tetején megül a kosz, ezért látni fogod amikor már takarításra szorul. Kis halaknál nem is biztos h kell takarítani, nagy halaknál meg lehet hogy hetente kell leszívni a sok ürüléket. Nem mindegy, hogy menyi hal van benne és mekkora halak. Aszerint kell takarítani is.
Nekem egy low-tech növényesembe van táptalaj nélkül. Jó nehéz, könnyű bele ültetni, persze egyúttal rosszabb tulajdonságú is, mint az agyagtalajok a gyökerek szempontjából.
Jó vízáramlás esetén a mulm sem halmozódik fel annyira, bár nálam csak az előtéri aljnövényzet sűrűbb részein okozott egy kis gondot, de ott minden talajjal gond lett volna, mert a növényzet jól lefogja az áramlást.
Amúgy takarítani könnyű aljzatporszívóval, mert ugye jó nehezek a szemcsék, így könnyű kiszedni a mulmot közülük.
Szerintem nem annyira rossz mint amennyire egyesek gondolják. Teljesen neki tulajdonítani a balul elsült dolgokat szerintem belemagyarázás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!