Megvegyem az akváriumot?
Szerintetek megéri 21 000ft-ért egy 200l akvarium filterel,halakal es díszekkel együtt?
Lehet,hogy egy picit hülye kérdés?!
Én kilenc milliárdért vettem egy csillaghajót.
Megérte.
Ez mindig azon múlik menyit kell rákölteni.
Halaknál kérdés, hogy tetszik vagy nem az állomány, fontos még az is, hogy a halak menyi idősek, tarthatóak legyenek az akváriumban, és együtt. Ha öregek, nem sokáig fognak élni, 300-500 ft egy fiatal olcsóbb hal, jó tartási körülmények között 3-4 év fölött élnek, némelyik jócskán 10 év fölött.
Díszek, szőlészettől kell kérni, venni, szőlőtökét attól olcsóbb dísz nincs, és még szép is lehet.
Kérdés még a világítás, meg a szűrő, belső szűrő nem igazán viszi el a 200 literes akváriumot, ha nagyobb van benne több mint 700 liter/órás akkor meg nem lehet tőle aludni.
A halak át telepítése is problémát okozhat. Menteni kellene 60-70 liter akvárium vizet, a szűrő szűrőanyagát egy zacskóban rázogatni a szállítás alatt, majd otthon minél előbb össze kell rakni az akvát.
Példa jó a világítás, veszel hozzá egy külső szűrőt használtan 20 körül, így 40.000 ft és mehet.
Ha nem az igazi a világítás akkor rá lehet költeni még 15-20.000 ft-ot akkor viszont 55-60.000 ft, úgy már nem éri meg.
Tehát kérdés, hogy konkrétan milyen a technika.
Köszönöm a választ és szerintem a világítást megtudom oldani.
Csak már szeretnék egy nagy akváriumot 1x2 márvány sügérel megoldható 200l nél?
Márvány sügérnek kicsi, annak jóval nagyobb kell.
Példa ez: [link]
Egy kirakatban van, olyan 300x70x70, ha teljesen kifejlődik akkor kell neki hasonló méret, a képen a nagyobb 30 cm fölött van, szerintem 1 kg körül lehet.
200 literes akáriumba 10-15 cm körüli halak mehetnek, azok meg 30-40 grammosak nem 1000 gramm mint a márvány sügér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!