A Parakillt pontosan hogyan kell használni?
Sok mindennek utána néztem, de az nem volt teljesen tiszta, hogy a Parakillt (54 l-es akvárium/10ml esetében)az első alkalommal bele kell rakni az egészet (10ml) és 2 nap múlva újabb adag (10ml), vagy összesen kell 10ml és azt kell többszörre beleadagolni?
A válaszokat előre is köszönöm!
Azt nem tudom ki, hogy használja, én elhoztam a kereskedésből beteg halakat azokat így kezeltem.
Akváriumba tilos önteni a réz szulfát tartalma miatt!
Kiirtod vele a hasznos baktériumokat, az egészséges halaknak sem használ.
Külön veszed a halakat egy 5-10-vagy nagyobb literes edénybe, vödörbe, aminél tudod pontosan a liter menyiséget, az adott ml-amit a flakonon ír csepegteted, 25 csepp ha jól emlékszem 1ml ez 5 liter vízhez van, de olvasd el a flakont, nem az egész dózis kell, figyelni kell a halak reakcióit, darakórnál emelni kell a hőfokot és 5 liter vízbe kell egy csapott kávéskanál só, ezt előbb eloldod vízben, szintén elsőre a fele.
A vizet többször érdemes frissíteni, amennyit frissíttetél ahhoz a vízmenyiséghez add a gyógyszert.
Ha bekerült az akváriumba a gyógyszer akkor kell aktív szenet venni, 4-6 hétig kell használni a menyiséget folyamatosan csökkentve, 50 grammal indítani, majd következő héten 40 gramm, utána 30 stb
Pár dolog kimaradt, nem árt venni egy kicsi pumpát, talán 1000 ft, tömlő, porlasztó kő, együtt talán 1500ft az edénybe amibe a halakat teszed fújatni a levegőt.
Pár gyógyszer írja, hogy le kell állítani a szűrőt, ez is hülyeség, ki kell venni a szűrőt és egy vödörbe akvárium vízben járatni, az akváriumba meg tenni porlasztót, ami biztosít a halaknak oxigént.
Utána a többször 50% vízcsere, esetleg aktív szén vagy sera toxivec, utána mehet vissza a szűrő, így nem lesznek kiirtva belőle a baktériumok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!