100L akváriumomba van 2 kék és 2 arany gurámi. Mennyi és milyen halakat tehetnék be még melléjük?
én egy csapat páncélosharcsát mondanék /kb 10 db/
vagy 5-6 páncélos harcsa v. ugyanennyi khuli-khuli és melléjük pedig 5 törpeszívóharcsa v. valamiféle csapathal abbol is 6 ot mondjuk, szóval ilyen kis may 5 cm re növő halakból raknék 10-12db ot és max 2 fajt :) remélem segítettem, diszhal.info-n nézelődj kicsit, meg youtube.on is csekkold le amiket írtam :)
Neked végül is kék gurámid van, egy színváltozat az arany.
Én 3 gurámira számolok 1 darab fagyasztott artemiát, vagy kriilt, ha vannak talajlakók példa páncélos harcsák akkor napi 2 kocka kell majd.
A két kocka viszont óriási teher a víznek, erős szűrés kell, mindenféleképp külső szűrő.
4 gurámi mellé semmilyen hal nem kell az úszótérbe, rengeteg növényt tegyél, hólyagos vizikehely, vallizneria, tüskés hínár, többféle cryptocoryne, a hímek kergetik a nőstényeket, és egymást, kell a menedék nekik.
Kevés növényzettel, esetleg gyengébb szűrővel, gurámiknál komoly ammónia, nitrát problémák szoktak lenni, rengeteg alga kíséretében.
Kb ez a viselkedésük : http://www.youtube.com/watch?v=p1fAae_rfzI
2 éves gárda, az öregebbek máshol vannak, esznek, kötekednek, keresik a kaját, lesik minden mozdulatodat, védik a kiválasztott sarkukat, növényüket, aktívak, talajkakokón kívül nem igazán kell más melléjük, nagyon belakják neked a 100 literes akvát, csak figyelj a vízterhelésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!