250 literes akváriumra kell e feltétlen üvegtető vagy hagyhatom nyitottan is? 3D háttérre (Rock II. ) megéri e beruházni, lehet e normálisan takarítani és hátulról vezetve elfér e majd a külső szűrő szívó és nyomó ága (esztétikusan)?
A szoba hőmérséklete többé kevésbé állandó és nagyon tetszenek a nyitott akváriumok de félek a halak kiugrásától és a túlzott párolgástól. Üvegtetővel az a gondom, hogy elég nehéz a vízkövet mindig levakarni róla.
3D háttérrel vagy sima fólia vagy poszter jobb hosszú távon?
Ki mire esküszik?
attól függ milyen halakat akarsz bele tenni ... van amelyiknek nem kell tető valamelyiknek meg kell (és nem feltétlen azért mert kiugrana hanem mert labirint kopoltyús és megfázna ahogy venné a levegőt[betta,gurámik])
nem muszáj üvegfedő akár jó a plexi is vagy egy fekete műanyagtető is
a 3d háttér elég szép szebb mint a poszter de, előbb utóbb mind bealgásodik és arról leszedni nem igen lehet
Attól függ, milyen akváriumot szeretnél. Ahogy előttem írták, van hal amelyikhez célszerű. Az "átlagos halak" nemigen ugrálnak, legfeljebb, ha valami bajuk van a vízzel. De akkor mindegy van-e tető. Ha vantető, a tetőnek ugranak, az sem jó. Növényes akvához nem szép, nekem az van, de még nem volt kiugrott halam. Viszont kényelmesebb a vízcsere, szebb (szerintem), kényelmesebb a növény gondozás, a lámpa magasságot tudom szabályozni.. Ha állandó hőmérsékleted van, a párolgás sem gond. A 3D háttér tényleg algagyűjtő hely :(
Szóval mindkét verzió működhet szépen, tetővel is, anélkül is. Az lesz a döntő, mit akarsz látni az akváriumban, milyen halat.
Én úgy csináltam meg a nagy akváriumot, hogy öntapadós fóliával lefóliáztam a hátulját, és nyitott.
Pont azért amit mondasz, hogy egyrészt én nem szeretem nyitogatni a tetőt, nem szeretem letisztítani, tehát ha az nincs, könnyebb az élet. A hátulja pedig azért nem 3d, mert próbáltam azt is, de amikor tele lett ecsetalgával, kivágtam a fenébe. Sokkal könnyebb tisztítani az üveget magát, mint a hátteret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!