Uborka ha nincs forazva (csak ugy nyersen) menyi ideig lehet az akvariumban es ha forazot/parolt ugy meddig maradhat?
Ez igazából akvárium és szűrés függő, én átlag bedobok egy szeletet még soha nem vettem ki maradékot, nem szoktam figyelni, 100 liter feletti akva, külső szűrővel.
Kisebb példa 50 literes akvánál, belső szűrővel, 4-5 óra talán, ahogy az első válaszoló írta.
Nagyából el kell találni a szelet méretet ami körülbelül elfogy, ki kell tapasztalni.
Forralva lesüllyed az uborka, nyersen nem, lebeg a víz tetején.
Ha nyers, több nap kell hozzá, hogy egyáltalán kajának nézzék. És kell rá valami kavics lesúlyozni.
Ha forrázott, akkor hamarabb elkezdik enni. Úgy is bent maradhat 1 napig simán.
...amúgy meg annyi uborka, amennyi néhány aljzatlakónak kell, arányaiban meg se kottyan egy normális szűrőnek. Szóval semmit nem csinál akkor se , ha ott marad.
Egy kis akváriumban normál esetben halból sincs sok, így uborka se kell bele sok, így megbirkózik vele a szűrés.
Nagyobban , több halhoz nagyobb víztömeg, és komolyabb szűrés való.
Szóval ésszerű hal létszám, (és hozzájuk illő uborka mennyiség) és normális szűrés mellett nem hiszem, hogy gondot jelentene, ha 1 nappal tovább marad, mint szükséges lenne.
Én kimondottan az uborkát úgy csinálom, hogy 3 perc microba 500 watt, van egy bögrém ami bevált erre a célra, tudom meddig kell tölteni, hogy pont jó legyen, forralom rövid időt.
Plekóknál inkább a nyers jön be, azonnal rámennek.
http://www.youtube.com/watch?v=DuKen0xm-F4
Ancinak mindent főzök, forrázok, kivétel a saláta, azt csak éppen meleg vízben átmosom 1-2 óra alatt lerendezik.
http://www.youtube.com/watch?v=82qc2sDrsNw
Persze jó szűrés mellett jelentéktelen teher valóban az uborka szelet.
Én a 200 literesbe napi 2-3darab 1 cm vastag uborka szeletet dobok be az ormányos márnáknak, így nem zabálják fel a növényzetet.
Példa ha valaki bedob egy 50 literesbe egy nagyobb pépes uborka szeletet és aquael fan 1 van akkor az már probléma ha soká bennmarad feleslegesen, teljesen elég a 4-5 óra ha eszik a hal.
Nálunk az akváriumok alap hala az anci, literszámtól függetlenül az első hal amit megvesznek, tény, hogy nem 50 literbe való, de tény az is, hogy az otthonokban levő akváriumok jelentős részébe benne van sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!