Baj-e hogy ha a szűrő és a levegőztető nem megy éjszaka?
Helló,
nekem egy 55 l és egy 30 l akksim van és egyikben sem megy se a szűrő, se a levegőztető éjszakánként. Nincs semmi baja se a víznek, se a halaknak, mondjuk nekem többnyire guppiim vannak.
Szia!
A levegőztetőnek nem kell mennie este! A szűrő viszont más tészta, mert ott bacik vannak (segítenek az akváriumi víz egyensúlyának megteremtésében), amik a víz áramlása miatt "odajutott" apróbb mikroszkópikus élőlényekkel táplálkoznak. Ha kikapcsolod estére, akkor éhen halnak, mert nem lesz több táplálékuk. Ezzel még nem is lenne baj, de mikor reggel újraindítod a szűrőt, akkor egy csomó halott bacit küldesz vele az akváriumba, ami még inkább ront a víz minőségén :( van két jó kis fórum ahol bővebb infót is olvashatsz a témáról :) akvarista.hu és az akvakertesz.hu ( ez utóbbi inkább növényes akvaristáknak szól, csak nehogy ne tudd levenni a szemed az alkotásokról) :)))))))))))))))) remélem tudtam segíteni
az attól függ hogy milyen halaid vannak!!!Lécci ird le a hogy milyen halaid vannak és meg tudom mondani hogy menjen-e vagy ne!!!!nagyon fontos
nekem megy éjjel nappal
Köszönöm a segítséget.
Halaim: Gurámik, xifó, guppy, molly serpa lazacok,meg algázó
Ha úgy vesszük neked se lenne jó, ha éjszakára kivonnák a szobádból a levegőt.
Bár ez így nagyon felszínes. Sok mindentől függ a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!