Vízmelegítő nélkül, elélnek-e halak?
Az igaz hogy ha egy akváriumban nincsen vízmelegítő,akkor a víz hőmérséklete meggyegezik a szoba hőmérsékletével.
Ill. az előző kérdésem,hogy elélnek e nélküle a halak?(itt főleg plattira és szifóra gondolok!)
Szia!
Igaz! Az igénytelenebb halak elélnek anélkül is!
Nekem már évek óta melegítő nélkül vannak a vízben! Viszont az is igaz, hogy sokuk elpusztul, mire megtalálod azt a pár halat, amelyik bírja ezt a körülményt.
Nekem 2 algaevő, 3 szifó, 1 sziámi harcoshal van most.
De volt guppi és gurámi is. Csak mindet elvitte egy betegség. Az előzőleg felsorolt halaim már hónapok óta elvannak fűtőtest nélkül.
Sőt még a levegőztetőt és a szűrőt is ritkán kapcsoljuk be, úgy kb egy héten egyszer-kétszer.
A világítás is csak sötétedéskor kapcsoljuk fel még pár órára.
Végül is ezt nevezik állatkínzásnak. Ha ilyen éhenkórászok vagytok, akkor minek tartottok dísz halakat?
Vegyek nektek egy-egy vízmelegítőt?
Először is köszönöm a válaszokat!
A második válaszolónak írnám hogy senki nem mondta hogy én nekem lenne avagy nincs!
Köszönöm megértésedet!
A 2.-kal egyetértek maximálisan.Minek oylan embernek állat aki nem gondoskodik ról a megfelelően.Kérdezé:Van idegvizi hal.Pl aranyhalnak nem kell fűtés.
1nek:Szerencsétlen halaid melegvizi halak.A bettának is kell 25-26fok.Jó volt végignézni a sok hal pusztulását?Ha igen akkor kezeltetsd magad,ha nem akkor vegéyl fűtőt,a szőtő napi 24órát menjen a világitás 12-t a fűtés termosztátos legyen és 24órát menjen naponta.
A kérdezőnek még annyit:Nem kérdeznéd ezt,ha nem arrol lenne szó,hogy nincs fűtés,vagy nem akarsz venni...Felesleges gúnyolódni.
Vannak hideg vízi és trópusi/meleg vízi halak!
A hideg vízi pl. aranyhal nem igényel fűtést, jó neki a szobahőmérséklet.
A platti, szifó, guppi, még ha egyszerű halaknak is tűnnek, meleg vízi halak, hideg vízben szenvednek és elpusztulnak...
Az ilyen halakat hideg vízben tartani állatkínzás!!!
Köszönöm a NORMÁLIS válaszokat!
Én nem azért Írtam ide egy kérdést mert azon tanakszom,hogy vajon vegyek-e fűtőt vagy nem......Nekem VAN!Csak sajnos az egyik ismerősömnek nincs internetje és az ő kérése miatt kérdeztem ezt a dolgot!
Ne gyanúsítgasson engem senki ,semmi baromsággal,főleg ne állat kínzásokkal!
Előre is Köszönöm!
Remélem a következő válaszok a kérdésemre fognak válaszolni!
A legelső vagyok!
El kell mondanom, hogy már nagyon unom az ilyen idióta embereket, akik állatkínzással vádolnak akárkit ezen a fórumon, ha valamit nem úgy csinálunk, hogy szinte kinyaljuk az állatok pi...ját!!!!!!!!!
Elegem van belőletek! Ti miattatok fogják romba dönteni a díszállattartást az egész világon, mert mindentől védeni kell az állatokat!
Beszéltek itt olyan baromságról, hogy az agyam eldobom!
Már rég elpusztultak volna a mostani halaim is, ha az lenne, amit mondtok! És még sincs fűtés nekik! Soha életemben nem volt fűtés az akváriumomban, mert teljesen fölösleges!
Mindig fűtőtest közelében volt és a hőmérő is állandóan 23 fok körül mutat!
Szóval nagyon unlak már titeket!
A kérdező egy normális ember, és én normálisan leírtam neki, hogy én hogy csinálom!
Az aranyhal tóba való, ahol télen befagy a teteje. Oda egyértelmű, hogy nem teszek díszhalakat!
De ti hallottatok már az alkalmazkodásról és a szelekcióról? Ezek szerint nem és ti minden beteg, sérült gyenge, életre nem való állatot megtartanátok, ami egy idő után a végső leromláshoz és a faj kihalásához vezetne!
Ennyit erről és rólatok, nagy állatvédőkről...
Kérdezőnek: Bocsi ezért a hangnemért, de néha túlfeszítik a húrt az "értelmes" emberek!
Semmi baj,nem akarom egyik félt sem pártolni,mind kettőtöknek igaza van!
De kérném hogy ehez a kérdéshez már csak normális válaszokat szeretnék kérni!Megértéseteket köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!