Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi lenne ha? .

Mi lenne ha? .

Figyelt kérdés
...föld lenne az akváriumban az aljzat?
2014. júl. 18. 19:17
 1/10 anonim ***** válasza:
nem ajánlom :D
2014. júl. 18. 19:33
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha csak föld lenne, berohadna, viszont táptalajként működhet, persze jól fertőtlenítve.
2014. júl. 18. 20:02
 3/10 A kérdező kommentje:
az baj a tiszai homoknál ha barnás?
2014. júl. 18. 20:18
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha kifõzöd és neked tetszik a szine akkor szerintem nem gond.
2014. júl. 18. 20:58
 5/10 anonim ***** válasza:
nekem van egy ilyen akváriumom amiben tiszai homok van, mocsári növények és 6 kínai razbóra
2014. júl. 18. 22:19
 6/10 Salx Narval ***** válasza:
Nézd a tiszai homok is megfelelhet, ha normálisan megtisztítod, bár én az apró szemcseméret miatt nem ajánlanám, mert hamar felkeveredik és nehezen ülepedik. Minél durvább szemű a homok annál jobb. A tisztítást átszitálással kezd, majd savpróbát kell csinálni, ha pezseg akkor annyi savat (pl sósav) kell ráönteni, hogy ellepje és annyiszor megismételni amíg abba nem marad a pezsgés. Ha ez megvan akkor tiszta vízben annyiszor át kell mosnod amíg felkeverés után max 1 percen belül teljesen ki nem tisztul a víz, semmilyen színe nem lehet. Szerintem jobban járnál, ha mozdonyhomokot, vagy drávai sódert vásárolnál a közeledben lévő Tüzép telepen.
2014. júl. 19. 06:07
 7/10 anonim ***** válasza:

Nálam sokáig betonba való sóder volt, a leghosszabb idő 10 év volt amíg ment vele az akva, sok évtizede használja mindenki. Át kell rostálni, ha csak az aprót akarod betenni, majd lábosba öntöd rá 20%ecet ami feloldja a kagylóházat, csigaházat, utána felönteni, forralni, sokszor öblíteni.

A szerves anyag tartalmú, természetes anyagokat fedni kell, nagy hátrányt jelent ha át kell rendezni az akvát, kihúzol egy növényt a talajból jön vele a föld is.

Én egy flakon aljába szoktam tenni a táptalajt, kisütött áztatott bio virágföld, akvarisztikában kapható tőzeg, tőzeg tabletta, JBL tápgolyó stb utána jól lefedem majd beásom az akva ajtajába. Évente kiemelem, metszem a gyökereket, cserélem az alsó talajt.

[link]

[link]

[link]

A bal oldalra lettek beültetve: [link]

2014. júl. 19. 08:21
 8/10 anonim ***** válasza:

Én egyszer próbáltam virágföldet, simán beöntve, a fele el sem merült, ezért átmostam és egyre kevesebb lett. Ami maradt azt beöntöttem az akváriumba és barna lett tőle a víz nagyon. Beletettem bacopa szerű növényeket, amiket tóból hoztam. Jól nőttek, kinőttek a vízből is. Kis akvárium volt ez, 10 literes. A szekrényben fölötte volt egy lámpa. Halat nem tettem bele, de mindig barna volt a vize, nem tisztult le teljesen soha. Szóval én úgy döntöttem hogy a föld így önmagában nem jó. Lehet hogyha tettem volna a tetejére sódert, akkor le tudott volna tisztulni. Valószínűleg, de ezzel már nem szórakoztam, mert ha nálam 2 féle talaj van, annak elég 2 hónap és összekeveredik a vízcseréktől, hiába vigyázok vele.

Ilyen szempontból a pro soil jobb, mert végülis föld szerű, persze tudom drága. Viszont az nem szníezi a vizet, miután leüllepedett.

A homok is jó, azt is szoktam használni, de csak így önmagában.

A virágföldből nagy trutyi lesz, meg ilyen csíkok is vannak benne, ilyen nagyobb dzsuvák, tehát nekem az annyira nem jött be.

2014. júl. 19. 16:35
 9/10 anonim ***** válasza:

# 8 válaszoló

A virágföldet én úgy csináltam, hogy sütőbe kisütöttem (feleségem örömére) majd beáztattam, ami feljött nagyobb darab azt kiszedtem, növényi szár darabok, majd egy konyhai törlőkendőbe töltöttem és kinyomtam belőle a vizet, ugyanígy csinálom az akvariszikában kapható tőzeget is.

Lehet persze forralni is, csak az még büdösebb mint ha sütöd, csináltam már úgy is.

Persze mint a jbl táptalajt fedni kel.

Nekem bejött, szépen nőnek a növények tőle, de inkább csak flakonba merem.

Vettem egyszer jbl táptalajt, papír dobozban volt elég horror áron, betettem alulra valamelyik hal meg beletúrt, talán az anci, barna trutyiban úszott az akva.

2014. júl. 19. 17:59
 10/10 Salx Narval ***** válasza:
Az egyértelmű, hogy csak úgy célszerű iszapot, tőzeget, stb akváriumba tenni, ahogy B.Joci csinálja, mármint ültetőedénybe, ott is jól lefedve. Én általában a napot használom fertőtlenítésre és szárításra, de a sütő sem rossz, ha megengedi az asszony.:D
2014. júl. 21. 05:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!