Mi a véleményetek hogyan lenne jobb?
Mi okból világítanak külön?
De ha van különbség is köztük, pl egy plantos akkor szokták azt csinálni hogy a kisebb fényerejű világit "bemelegítésnek" mintha kelne a nap és ugyanígy este naplemente szimulációnak. De lévén hogy nem tudjuk mekkora az akvárium hány wattosak a csövek így csak szólapátolás.
Nagy tengeri akváriumoknál láttam több helyen olyat, hogy bemelegítésnek reggel, és levezetésnek estefelé már csak kék lámpát használtak.
Lehet azért csinálták, hogy ne algásodjon annyira, de mégis tovább nézhető legyen reggel és este. Illetve a villanyszámla csökkentés is lehet az oka.
Például: Egyik lámpa 12-21-ig, a másik 2-18-ig.
Viszont úgy tudom, hogy szobanövénynél, tesztelések alapján nincs különbség az átmenetes, illetve a full világítás közt. Ezért akváriumál szerintem inkább az algásodás javítható ezzel a módszerrel. De lehet hogy tévedek.
Nem föltétlenül kéne co2, de ha a növények fajtája (növekedési üteme) és a tápozás amúgy nem kívánja a 0,7 wattot folyamatosan, akkor tényleg nem kell állandóan világítani.
A kettő közötti verziót ajánlanám, a legerősebb déli szakaszban világíts mindkettővel.
Akkor homályosíts már fel, miből szűrted le hogy hülye vagyok hozzá, háta a végén még tanulok is valamit...
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!