Törpe gömbhal?
Nekem van tizenvalahány törpegömbhalam, vagy húsz körül, de még egyet sem láttam felfújódni.
A Canthigaster Valentini tengeri gömbhalam fújta csak fel magát egyszer, aztán leeresztett.
Itt 2 perc után van többféle gömbhal. Nem tudom, hogy melyik hol található. Az óceán különböző részein.
5:10 percnél mutatja a Valentini gömbhalat, ami például Ausztráliában él a korallzátonyoknál. Kb 55 méter mélységig tud lemenni. De asszem hogy az Adriai-tengerben is előfordul, így Horvátországban, Olaszországban is lehet vele találkozni: https://www.youtube.com/watch?v=kkr8MbLDi-Q
A valentini aránylag kicsi 10 centis gömbhalféle. Árulják tengeri akvarisztikai boltokban is. Pl itt, csak most nincs a listán, de szokott lenni:
Van itt ez az Ostracion Cubicus - bőröndhal, ami szintén jól néz ki, de az már 50 centire nő. Ez is a gömbhalalakúak (Tetraodontiformes) rendjéhez tartozik, úgy mint a többi gömbhal.
Ezek mind oda tartoznak:
Sokféle gömbhal létezik. Vannak köztük kisebbek, nagyobbak. A legtöbbjük tengeri és brakkvizi.
Egy édesvizi fajuk a törpegömbhal, amit a legkönnyebb tartani egy kis akváriumban mert csak 2.5 centire nő: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!