Tavaly voltunk Olaszországban és hálózás közben fogtam egy csomó vörös színű moszatot volt benne 3 tűhal valami kis garnéla és egy hal amit soha nem fogok elfelejteni annyira bizarr volt mi lehetett?
A teste vörös az oldalvonala irrizálóan narancssárga
a szeme mellet is voltak ilyen narancssárga pöttyök a farka hosszú angolnaszerű vöröses narancssárga a többi uszonya is ilyen volt nagy fogai voltak és hatalmas szeme aminek a közepe koromfekete és egy irrizáló kék csík futott át rajta.
A narancssárga csík az oldalvonalán és a szemén a kék csík olyan volt mint egy neonhal oldala csak még annál is csillogóbb volt.Kicsit megfigyelgettemaz oldalúszója kerek volt azzal úszott a farkát csak kormányzásra használta
sajnos fotót nem csináltunk róla mert amikor kicsit megpróbáltam kinyitni a száját hogy megnézzem a fogait jobban akkor ráharapott az ujjamra én meg megijedtem és visszaejtettem a vízbe az meg gyorsan beúszott a mélybe
a harapása nem túl erős a fogai olyanok mint a harcsának
nem tudtak sebet okozni legalábbis nem túl nagyot megnéztem hogy mi lehet van egy "Mi él a földközi tengerben?" című könyvem abban végignéztem de egyik állatra sem hasonlított nagyon érdekel mi lehetett mert ennyire bizarr halat még eddig nem láttam és szerintem nem is fogok többet a mérete kb 15-20 cm volt.Ha ebben az évben sikerül találnom olyat akkor képet is töltök fel de az előtt se láttam még ilyet nemhiszem hogy most fogok.
Leírok párat, hátha megtalálod köztük:
Red fire eel:
Red Neon Eviota Goby:
red blenny:
Striped Dottyback:
(Ez nem piros, nemtudom van-e piros színben, de szerintem hasonlít az általad leírt halra.)
Twostripe blenny, Bluestriped fangblenny:
Striped Triplefin:
Jawfish:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!