Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Tavaly voltunk Olaszországban...

Tavaly voltunk Olaszországban és hálózás közben fogtam egy csomó vörös színű moszatot volt benne 3 tűhal valami kis garnéla és egy hal amit soha nem fogok elfelejteni annyira bizarr volt mi lehetett?

Figyelt kérdés

A teste vörös az oldalvonala irrizálóan narancssárga

a szeme mellet is voltak ilyen narancssárga pöttyök a farka hosszú angolnaszerű vöröses narancssárga a többi uszonya is ilyen volt nagy fogai voltak és hatalmas szeme aminek a közepe koromfekete és egy irrizáló kék csík futott át rajta.

A narancssárga csík az oldalvonalán és a szemén a kék csík olyan volt mint egy neonhal oldala csak még annál is csillogóbb volt.Kicsit megfigyelgettemaz oldalúszója kerek volt azzal úszott a farkát csak kormányzásra használta

sajnos fotót nem csináltunk róla mert amikor kicsit megpróbáltam kinyitni a száját hogy megnézzem a fogait jobban akkor ráharapott az ujjamra én meg megijedtem és visszaejtettem a vízbe az meg gyorsan beúszott a mélybe

a harapása nem túl erős a fogai olyanok mint a harcsának

nem tudtak sebet okozni legalábbis nem túl nagyot megnéztem hogy mi lehet van egy "Mi él a földközi tengerben?" című könyvem abban végignéztem de egyik állatra sem hasonlított nagyon érdekel mi lehetett mert ennyire bizarr halat még eddig nem láttam és szerintem nem is fogok többet a mérete kb 15-20 cm volt.Ha ebben az évben sikerül találnom olyat akkor képet is töltök fel de az előtt se láttam még ilyet nemhiszem hogy most fogok.

2014. júl. 7. 12:32
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
tehát a teste az orrától a farka kezdetéig 10 cm és a farok még 5-10 cm de lehet hosszab vagy rövidebb
2014. júl. 7. 21:57
 12/17 A kérdező kommentje:

itt lerajzoltam hogy mértem

10 cm

farok kezdete-----------------orrnyílás

[link]

2014. júl. 7. 22:09
 13/17 anonim ***** válasza:
Köszi! Amúgy amit az 5-ik válaszoló belinkelt az egy nemzetség, nem egy konkrét faj. Az pedig még érdekesebb, hogy az észak-keleti részen láttad, mivel az a faj, ami a Földközi-tengerben él és írtam, hogy nagyon ritka az még nem fordult elő az észak-keleti részen!
2014. júl. 7. 22:22
 14/17 anonim ***** válasza:
Közben valaki azt javasolja, hogy szerinte Chelidonichthys lucernus, azt érdemes megnézni, hogy a szemén ott van a kék csík. De amúgy nem hasonlít igazán.
2014. júl. 7. 22:28
 15/17 anonim válasza:

Leírok párat, hátha megtalálod köztük:

Red fire eel:

[link]

Red Neon Eviota Goby:

[link]

[link]

red blenny:

[link]

Striped Dottyback:

[link]

(Ez nem piros, nemtudom van-e piros színben, de szerintem hasonlít az általad leírt halra.)

Twostripe blenny, Bluestriped fangblenny:

[link]

Striped Triplefin:

[link]

[link]

Jawfish:

[link]

[link]

2014. júl. 8. 05:07
 16/17 anonim ***** válasza:
Én is találkoztam ezzel az általad leírt hallal a ravennán csak az kisebb volt és a partra volt mosva a teteme megnéztem de nem nagyon érdekelt
2014. júl. 8. 12:59
 17/17 anonim ***** válasza:
Sziasztok, valaki még aktív az oldalon a kommentelők közül?
aug. 19. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!