Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ioncserélt víz=desztillált víz?

Ioncserélt víz=desztillált víz?

Figyelt kérdés
Egy ráknak kell, desztillált vízben kell lennie, jó az ioncserélt víz?
2014. júl. 3. 11:06
1 2
 11/13 Platypus ***** válasza:

Kedves utolsó, javaslom, mérd meg azt a desztvizet azután is, hogy egy fél napig kint hagytad állni a levegőn. Ugyanúgy lemegy a pH-ja 5,5 köré a légköri CO2 miatt. A desztillálás során a magas hőmérséklet miatt távoznak az oldott gázok is, ezért ha rögtön palackozzák megmarad vegytiszta víznek 7-es pH-val. Ezzel szemben az ioncseréltet nem melegítik így az oldott gázok benne maradnak, a CO2 meg szénsav formájában oldódik.

Ezek a jobbféle ioncserélt vizek kevertágyas gyantával készülnek. Az egyik gyanta a pozitív ionokat cseréli H+-ra, a másik a negatívakat OH--ra. A végeredmény praktikusan összeáll vízzé így nem maradnak vissza mindenféle kóbor ionok, mint a régi kalciumot nátriumra cserélő módszernél.

2014. júl. 3. 13:23
 12/13 anonim ***** válasza:
jó, majd megmérem :D
2014. júl. 3. 15:29
 13/13 anonim ***** válasza:
Tényleg úgy mértem, hogy nem vártam vele fél napot, csak az üvegből amit kiöntöttem egy pohárba, azt mértem kb 15 percen belül. A desztvizet nem használtam semmire, csak erre kellett, mert a boltban is azt mondták hogy a dszvíz az semleges, 7-es ph. Azon kívül volt még 3.0-ás, vagy 5-ös ph folyadékom is ha jól emlékszem, valami piros folyadék. És azokat mérve tudtam hogy egyáltalán jól mér e a mérőm. Persze mikor megvettem mondtam, hogy kalibrálják be, de aztán leellenőrizgettem őket, hogy jól csinálták e, mert vannak rajta kis csavarok és azokat lehet állítgatni, így lehet bekalibrálni.
2014. júl. 4. 00:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!