Ioncserélt víz=desztillált víz?
Figyelt kérdés
Egy ráknak kell, desztillált vízben kell lennie, jó az ioncserélt víz?2014. júl. 3. 11:06
11/13 Platypus válasza:
Kedves utolsó, javaslom, mérd meg azt a desztvizet azután is, hogy egy fél napig kint hagytad állni a levegőn. Ugyanúgy lemegy a pH-ja 5,5 köré a légköri CO2 miatt. A desztillálás során a magas hőmérséklet miatt távoznak az oldott gázok is, ezért ha rögtön palackozzák megmarad vegytiszta víznek 7-es pH-val. Ezzel szemben az ioncseréltet nem melegítik így az oldott gázok benne maradnak, a CO2 meg szénsav formájában oldódik.
Ezek a jobbféle ioncserélt vizek kevertágyas gyantával készülnek. Az egyik gyanta a pozitív ionokat cseréli H+-ra, a másik a negatívakat OH--ra. A végeredmény praktikusan összeáll vízzé így nem maradnak vissza mindenféle kóbor ionok, mint a régi kalciumot nátriumra cserélő módszernél.
13/13 anonim válasza:
Tényleg úgy mértem, hogy nem vártam vele fél napot, csak az üvegből amit kiöntöttem egy pohárba, azt mértem kb 15 percen belül. A desztvizet nem használtam semmire, csak erre kellett, mert a boltban is azt mondták hogy a dszvíz az semleges, 7-es ph. Azon kívül volt még 3.0-ás, vagy 5-ös ph folyadékom is ha jól emlékszem, valami piros folyadék. És azokat mérve tudtam hogy egyáltalán jól mér e a mérőm. Persze mikor megvettem mondtam, hogy kalibrálják be, de aztán leellenőrizgettem őket, hogy jól csinálták e, mert vannak rajta kis csavarok és azokat lehet állítgatni, így lehet bekalibrálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!