Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Akváriumba való növényt...

Akváriumba való növényt hogyan szaporíthatok? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Ha veszek az üzletbe akváriumba való növényt ha szétültetem milyen ajzat kell neki?Én úgy gondoltam hogy egy külön üvegbe vagy kis akváriumba szaporítanám.Gondolom valamilyen módszer van rá hiszen a kereskedésekben kaphatóakat is valahogy tenyésztik.

2014. jún. 25. 20:19
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez elég összetett dolog, nem olyan egyszerű mint aminek elsőre gondolnád.

Kétféleképpen lehet vízi növényeket tartani, van ami tartható, szaporítható emersen, vagyis elég neki egy kicsi tál aminek az aljába víz van, megmarad a levegőn.

Példa egy itt találsz ötleteket, növényfajtákat: [link]

A másik a hagyományos akváriumi tartás, ez nagyobb felkészültséget igényel, gyakorlatilag megegyezik a haltartás feltételeivel, biológiai szűrés, a vízoszlop miatt erősebb világítás mint az emersnél.

A növények tápozása az N.P.K + micro elemeket kell biztosítani.

Azt meg kell jegyezni, ha el akarod adni az emers növényeket nem szeretik, kereskedésekbe sokat lehet kapni, idő mire át áll.

A növénytermesztő farmok, lapos, nagy alapterületű akváriumokban szaporítanak, gyapot kockákban, példa a gőd kertészet kis kosarakba növeszti a növényeket.

Emersnél csak a gyökérzet van vízben.

A növénytermesztés az úgy jó ha van egy berendezett akváriumod, a metszéssel, vagy indával keletkező többletet eladod, persze ha tudod.

2014. jún. 25. 22:26
 2/3 anonim ***** válasza:

Én egy kis Hidroponikus cuccot csináltam.

Egy kőzetgyapot kocka közepébe beszúrtam pár szál növényt. Betettem egy tál vízbe és letakartam fóliával, hogy ne száradjon ki a növény. Fölé egy 26Wattos izzót tettem.

Amikor elkezdett terjedni, fogtam egy plexi tetős műanyag tálcát és abba tettem 15-20 gyapot kockát és szétosztottam bele a kis stem növénykét. E fölé már 2db 26Wattos izzót tettem, mert nagyobb lett a felület amit világítani kellett. De hogy az alján keringjen az az 5 centi víz ami volt benne, hogy legyen egy kis turbolencia, tettem bele egy 230 liter/órás egészen pici vízpumpát. Ez volt itthon.

Elkezdtek nőni gyorsan, és amikor 1-2 levél sárgulni akart, nyomtam bele asszem ga macro+microt és pici panzi táptablettát is, de nem mindennap. Talán csak hetente. Én inkább spóroltam a táppal, csak akkor adtam nekik tápot ha láttam rajtuk, hogy nem olyan szépek, vagy igénylik. Persze azért minden vízcsere után tettem egy pici folyékony tápot bele, viszont nem akartam túlzásba vinni.

Aztán meguntam, hogy a tálcával mindig ki kell lavíroznom a csaphoz hogy vizet cseréljek benne, ezért a tálca oldalára fúrtam 5 centi magasra egy lukat és FBS-el beleragasztottam egy slagot, lefolyónak. Így könnyebb lett a vízcsere, mert felül beöntöttem a vizet, alul a csövön pedig lefolyt egy vödörbe a felesleges régi víz.

Vízcseréhez 6-7 ph-jú és kicsit lágy vizet használtam, nem sima csapvizet.

Aztán ellepte a kékalga a gyapotkockák tetejét. Lemostam, és át is tekertem perlonvattába, amire ráhúztam egy-egy befőttesgumit, hogy egyben maradjon.

De aztán ezzel is meguntam a szórakozást. Igazából csak ki akartam próbálni, tehát nagy céljaim nem voltak vele.

Az akváriumban közben nekem külön is voltak ugyanezek a növények és ott co2 is ment a vízbe, de mégis ez a tálcás emers cucc kicsit gyorsabban nőtt így co2 nélkül.

A tetejét mindennap kinyitottam egyszer kicsit szellőztetni eleinte még, de aztán szerintem már néha hanyagoltam, és előfordult hogy pár napig otthagytam fülledni. Lehet hogy a kékalga ezért indult be. Vagy rosszul tápoztam, hát bármi lehet.

2014. jún. 26. 00:42
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon szépen köszönöm !Hatalmasat segítattél!
2014. jún. 26. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!