Valaki segítene?
Szeretnék venni egy akváriumot halakkal! Persze újonnan.
Még kezdő vagyok és nem tudom hogy mire kell odafigyelni!
Olyan halakat szeretnék venni amiknek az igényeik majdnem megegyeznek!
A dekoráció nem fontos azt majd megoldom.
szerintem kezd így:
80 literes akvárium (minél nagyobb annál jobb és annál egyszerűbb benne halakat tartani)
ha 80 literes akkor ezek a halak és növények:
10db guppi (4 hím 6 nőstény)
5db páncélosharcsa
2db ancistrus
3db szifó (1 hím 2 nőstény)
vallisneria
átokhínár
vizikehely
egy red moor faág vagy vasfa(az algaevők enélkül elpusztulnak)
nagyon aprószemű talaj (pl kvarchomok a harcsáknak tökéletes mert nem koptatja le a bajszukat ugyanis ha lekopik a bajszuk életképtelenekké válnak egy vak harcsa
életképes de egy bajusz nélküli nem)
ja ha 100 liter felett van az akváriumod akkor:
3-4 vitorláshal
2 meggyhasú sügér
5-6 pácélosharcsa
3 ancistrus
3 szifó (ugy ahogy fent irtam)
de szerintem válaszd ki te itt megtalálod az igényeiket is oldalt: [link]
Xifó és anci 80 literből kilőve, 100 liter feletti hely kell nekik. Vitorlásnak 200 literes akvárium kell, a meggyhasúak ívási időszakban nagyon agresszívak, szétverik a többieket. Guppiból pedig rossz ötlet hímet és nőstényt együtt tartani, mert úgy szaporodnak, mint a csótányok és senki sem veszi meg őket.
Egyébként, én is 70-80 liter körüli akváriumot tartok ideálisnak. Ebbe egy erősebb belső szűrő(pl. Eheim PickUp 2012), egy automata fűtő, élő növények és a növényeknek világítás szükséges. Mielőtt a halakat betennéd, 3 hétig üresen kell járatni, pár naponta halkaját kell beszórni, hogy a hasznos bacik megtelepedjenek a szűrődben.
Ezt itt olvasd el: [link]
Itt válogathatsz halakat, és az igényeiket is egyeztetheted [link]
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!