Melyik a legoptimálisabb elhelyezés a külső szürő ki és befolyó ágának?
- egymás mellett
- egymással szemben
- átlósan
Nalam ugy van a 112literben, hogy esozteto nyulik vegig az ajvarium hosszan a hatfalom, a szivo ag pefig a hatso sarokban van, es igy tokeletesen atmozgat minden egyes csepp vizet.
A talaj kisse leejtosen van a szivo ag fele, hogy a trutyi arra fele mozogjon, es ne alljon meg mashol.
Nalam tokeletesen bevallt, eleg 2havonta takaritanom az akvariumot, persze nem rogton az elejetol volt ennyire elszaporodott a lebonto bakterium allomany...
Szerintem mindenkinek más válik be, lényeges menyi szennyeződés keletkezik az akvában, függ a növényektől is, az akva hossza sem mindegy, a szűrő teljesítménye is számít.
Azt kell elérni, hogy a mechanikai szennyeződés ne üljön le, etetés után 1 órával ne legyen lebegő szennyeződés a vízben.
Növényesben nincs annyi szennyeződés, ott a co2 elosztása fontos.
Berajzoltam egy képet: [link]
Soha nem talaj porszívóztam még, csak vizet cserélek heti 10 percben, üveg takarítás, növénymetszés havi 1 alkalommal.
De ez társas ahol szét csupálnak a halmaim mindent, hetente fél kígyóuborka, 15 fagyasztott kocka kaja, púpozott kávéskanál száraz táp.
Növényesbe másképpen kell elrendezni.
Persze lehet a hátfalon is, ha a cső hossza elég akkor mehetnek egymással szembe is a szívó, nyomó ág, teljesen mindegy.
Kvarc tiszta legyen a akva az a lényeg, társasba nehezebb.
Oxigén beoldás: https://www.youtube.com/watch?v=Y7YeEe_r1k0
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!