Mit tehetek, mit vegyek vagy csak egyáltalán mit tehetek azért hogy beáljon az akváriumom biológiája ne algásodjon ne opálosodjon?
Van pl a "Tetra Biocoryn" baktérium,
de szerintem a szűréseddel nem stimmel valami.
Vizet szoktál cserélni?
én pl nem használom ezt a fajta mini siporaxot.
Ilyet tettél a talajba?
Nemhiszem hogy ott ér valamit, de lehet.
Külső szűrőbe szoktam tenni ilyen normál siporaxot.
Porokat és apró szennyeződéseket perlonvattával szoktam kiszűrni. ilyen nagy zsákkal veszek, aztán néha cserélgetem, ha már szét akar mállani.
148 literes az akvád, ennél a méretnél illetve felette már gyakori az opálos víz ha nem megfelelő a szűrőanyag, az óránkénti vízforgatás is számít.
A biológiai szűrőanyagtól még lehet opálos, ha ritka a külsőd szivacsa tegyél bele perlont, nekem van példa tetra szűrőm, a szivacsával sódert lehet rostálni olyan ritka, tettem bele perlon vattát JBl, 740 ft 100 gramm, 2,5-3 méter, ismerősöm használja neki 100 gramm 3-4 évig elég.
Van olyan szűrőm amibe nem kell perlon, nem opálos a víz, a vízfelszín sem hártyás de abba jó sűrű 30-as szivacs van felül gyárilag.
A külső mellé nem árt plusz keringetés ha nem közelíti meg a 10x vízforgatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!