Mi baja lehet a bettámnak?
Reggel óta semmit nem csinál. Nem szoktam kopogtatni az akvárium üvegét, de volt amikor más megtette. Mindig reagált, rá, most az sem érdekli, meg sem mozdul. Egész délelőtt szinte a szűrő mögött dekkolt mozdulatlanul. Reggel lejött kajáért és ennyi.
Most is vagy a szűrő mögött van, vagy az aljzaton, esetleg a leveleken, de egyáltalán nem aktív. Elúszik valahová és ott dekkol. Nagyon passzív. Még a hasán lévő úszók (ha nem úszók, akkor elnézést, nem vagyok még annyira otthon a témába), amik folyamatosan mozognak neki azokat sem mozgatja sokszor. Egyáltalán nem úszkál, csak amikor helyet változtat.
3 hete került az akváriumba. Azóta szépen elvolt. 1-2 hete már kinyílt annyira a csipája, hogy elkezdte a foltos harcsákat kergetni, ha éppen ahhoz volt kedve.
Ehhez képest most semmit nem csinál.
Mi lehet a gond ?
Cascade 300-as szűrő.
300 Liter/óra
Minimum 30/maximum 60 liter.
50 literes akvárium. 2 hetente részleges vízcsere.
23 fok körül van a víz hőmérséklete.
Most úszkált egy kicsit, de láthatóan lassabb a szokottnál...
Direkt megnéztem a ventilátor beüzemelése előtt és a 24 fog még jó neki. Illetve Én úgy tudom, hogy ha fázik, akkor a neon melegét keresi.
De amúgy már nem aktuális.
Tegnap óta úszkál megint szépen....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!