Akvárium állvány 18 mm vtg. Bútorlapból? Maximum 300 kg-ot kéne elbírnia. A Juwel akváriumbútorokat vettem alapul egy kis megerősítéssel de aggódom még így is. Kibírhat ekkora súlyt a bútorlap hosszú távon?
Nem kell aggódni. Nekem 300 literesem van, én készítettem hozzá a szekrényt. Három ajtós, a két oldalfal meg a két középső válaszfal közé (!) kell rakni a hátfalat, ami szintén 18-as (!) lap. Ennyi. Van egy kb 6-8 cm-es lábazata, hogy profibban nézzen ki. Teljesen stabil. Ne vicceljünk már, hogy egy ilyen szekrény nem bír el 300 kg-ot.
A köldökcsapot persze nem kell kispórolni, minden lehetséges élbe 5-5 db-t raktam.
Én úgy csináltam hogy a lábak két szélén és középen dupla bútorlapból vannak, belülről 8db faléc merevíti őket oszlopszerűen.
A hátulja egy bútorlap telibe.
A teteje 4 centi vastag (vízálló) konyhai munkalap, mely alá keresztbe tettem 3 sor falécet (egyet hátra , egyet középre, egyet előre), hogy a lap sehol se tudjon hajlani.
Van rajta egy legalább 50 kilós akvárium + kb 20 kiló kő + 10 kiló talaj + 200 valahány liter víz.
Arrébb kellett egyszer tolni az egészet teli vízzel 10 centit. Nem dőlt össze, de akkor féltem, hogy szétesik a tákolmány.
Hogy őszinte legyek jobban örültem volna egy vasállványnak, bevonva bútorlappal, de azt nem tudtam megvalósítani.
Szerintem az 5x5cm-es faláceknek van teherbírásuk,
ha olyanokat belerak merevítőnek.
Pl a galériánk kb olyan 5x10-esből volt és 20 ember feljött rá egyszer házibulin. A fa az erős. A bútorlap nem annyira, mert azt apró darabokból préselik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!