Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Low-Budget akvárium?

Low-Budget akvárium?

Figyelt kérdés

Sziasztok, elég sok olvasás után szeretnék végre elindítani egy akváriumot. Mint a címben is van nem áldoznék sokat növény táp talajra pl.

Igénytelenebb strapabíróbb növényekkel rendezném be az akváriumot. Mivel tudnám őket mégis életben tartani? Ezek a kapszulák a gyökérhez nyomva mennyire jók? (Nyilván tudom, hogy a táptalajtól nőnek mint a dudva, a kapszula nem biztos hogy ugyanazt a hatást elérheti.)

Milyen aljzatot vegyek? Olvastam, hogy JBL Manado elég jó ilyen célra, de én azt komolyabb növényekhez gondolom/tam.

Lehet e az akváriumot klóros csapvízzel felönteni, növénytelepítéskor (indításkor)?

Ha megveszem a növényeket, kb. mennyi időt bírnak ki betelepítés nélkül? Jól gondolom, hogy akár napokat is?

2014. máj. 23. 19:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én már csináltam, hogy simán belenyomtam, 5 db, 54 literes akvába, egy algás pöce lett az egész, az összes növény tönkrement, teljes hipózás, ecetezés, restart.

Kell az agyag.

2014. máj. 26. 10:08
 12/14 Platypus ***** válasza:
Nekem a 70 literesbe vagy 15 rúd ment be egy év alatt, az első pár darab agyaggal, a többi anélkül. Mivel nálam sok növény van és kell a makroelem, ezért sokat segített. És mivel erős biológiai szűrésem van, nem kellett aggódnom egy kevés ammónia miatt, de azért másoknak nem ajánlom egy üzemelő akváriumba csak úgy natúr ezeket a rudakat. Egy új akváriumba viszont kifejezetten kell az a kis ammónia, ami az elején kijön belőle, beindítja a biológiai szűrést, kell a baciknak a kaja a halak előtt. Ha nem lenne táprúd, halkaját kéne dobálni az üres akváriumba. A zavarosodás normális új akváriumban, a biológiai szűrés instabilitása miatt van. Ha 2 hét alatt nem múlik el, akkor van gáz. A rudakat nem kell kivenni, az első pár hét után semmivel sem veszélyesebbek, mint bármelyik akváriumi cucc. Az ammónia elfogy, a többi meg kell hosszú távon.
2014. máj. 26. 13:24
 13/14 A kérdező kommentje:
Ah, kapise, 6 növény van ~50 literes akváriumban. 2 kis rudat törtem szét 6 felé, mind a 6 növény gyökeréhez tettem egyet.
2014. máj. 26. 13:59
 14/14 A kérdező kommentje:

Már most is csináljam a heti részleges vízcserét? Ettől a rúdtól?

~15 liter 50 literben hetente elég?

2014. máj. 29. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!