Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogyan csináljak teljes víz...

Hogyan csináljak teljes víz cserét az 54 l aksimba?

Figyelt kérdés
Koszos az aljzar, ráférne egy átmosás, plusz a legutòbbi vìzcsere òta nem is tùl szép a vìz ezért gondolkozom a teljes vìzcserén. Njncs másik aksim ezért max lavorba tudom rakni őket addig. Kehetbajuk az ùgymond ùjra telepìtéstől? 70% állott vìzre és 30% friss vìzre gondoltam.

#halak #Vìzcsere
2014. máj. 21. 14:28
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Friss vizet semmiképp se tegyél az akváriumba. Úgy csináld, hogy legalább a víz felét, ha nagyon piszkos akkor a harmadát, a régi vízből töltsd vissza, a többi pedig mehet állot vízből. Ha hosszú távon nem akarsz folyamatosan így járni akkor vagy szerezz be egy erősebb szűrőt vagy csökkentsd a halak létszámát mert nem normális, hogy pár hetene teljes vízcserét csinálsz.
2014. máj. 21. 17:20
 2/5 A kérdező kommentje:
legutóbb csak 5-7 litert csereltem, a nagyobb szurot pedig intezem :)
2014. máj. 21. 20:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Az akváriumod ha mindent jól csinálsz (állott csapvíz a részleges cserevíz, a szűrőt akvárium vízben takarítod) tele van baktériummal amik lebontják a halaktól származó ammóniát, ha a baktérium állomány drasztikusan sérül a halak elpusztulhatnak ammónia mérgezésben, vagy a mérgezés utáni másodbetegségekben.

A szűrőt járatni kell folyamatosan akvárium vízben, a vizet előttem írták, ha takarítod a talajt az ott lévő baktériumok elpusztulnak így nem árt egy baktérium kultúrát beszerezni, akár neptun biostart is jó.

A szűrést valóban nézd át ahogy előttem írták.

2014. máj. 22. 18:42
 4/5 anonim ***** válasza:
Egyet így konkrétan nem írtam, lényegében 3 helyen van baktérium, talaj, szűrő, víz, minél több sérül annál több alga lesz később, ha nagyon sérül akkor beteg halakra is lehet számítani.
2014. máj. 22. 18:54
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha az aljzatod elég apró lenne, azt le tudnád szívni egy csővel, majd vissza önthetnéd a leszívott víz nagy részét, hogy ne kapjon sokkot senki.
2014. máj. 23. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!