Találtunk egy tengericsillagot holnapig hogyan tudnám életben tartani?
Figyelt kérdés
Közel a tengerhez lakunk és horgászas közben beakadt egy kis rózsaszín tengericsillag,most egy nagyobb vázában van kicsit besózott vízzel.
Holnap tudnák csak visszamenni a partra délután addig kihúzza?
2014. máj. 20. 20:42
1/8 anonim válasza:
Elméletileg kihúzza, mert ők is hozzá vannak szokva az ár-apály ingadozáshoz és ilyenkor előfordul, hogy huzamosabb ideig nincsenek vízben. Az már valamennyi segítség, hogy vízbe tettétek, mert így legalább nem szárad ki.
2/8 anonim válasza:
nemtudom de a "kicsit" besózott víz nem hangzik jól ugye nem jódozott só van benne? mert az megöli! és csak jódmenteset és a legyfontosabb!!!!!!!!!!
NE CSAPVÍZBE LEGYEN MERT AZ A BIZTOS HALÁL SZÁMÁRA!!!
a víz sóssága sem mindegy
3/8 Salx Narval válasza:
Hát erre akkor kelet volna gondolnod, amikor hazavitted. Én azt tanácsolnám, hogy mielőbb vidd vissza és enged el, a tengervíz önmagában kevés a tartásához, kínozni viszont remélhetőleg nem akarod. Ha szeretnél tartani belőlük akkor teremtsd meg a feltételeit, az-az ismerkedj meg a tengeri akvarisztikával. Nem szabad ilyent csinálni, hogy csak úgy fogok egy állatot és mindenféle ismeret nélkül hazaviszem, ráadásul tengervíz nélkül, ami a lételeme. Mégis mire gondoltál?
4/8 anonim válasza:
Otthon csinálni tengervizet úgy kell, hogy veszel egy sósűrűségmérőt, megméred a tenger sűrűségét, majd otthon a vízbe annyi sót keversz, ami megegyezik a tengerével.
De ozmo (lágy) vizet kell összekeverni tengeri sóval.
Vagy viszel haza egy vödör tengervizet így:
5/8 A kérdező kommentje:
Természetesen nem akartam hazahozni nagymama hozta haza hogy hát "milyen szép" és azthitte egy kis vízben is eléldegél majd:) ahogy hazaértem már mentem is vele vissza a tengerhez mozogni sajna nem nagyon láttam csak talán egy picit:/ de megtettem amit tudtam m
2014. máj. 21. 20:18
6/8 anonim válasza:
ha oda volt tapadva a falához amiben volt akkor sikeresen túlálte,ha nem akkor sajnos vége...
7/8 anonim válasza:
ja és ha kocsonya szerű volt és nem merev akkor 100% hogy elpusztult
8/8 Salx Narval válasza:
Nagy túlélők ők, biztosan kiheveri ezt a kalandot. Kell egy kis idő amíg regenerálódik, ha nem száradt ki, akkor már vígan mászkál valamerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!