Hogyan lehetne a plattikat szaporítani?
Én is tartok plattikat, de eddig nekem sem akartak nagyon ráállni a szaporodásra, bár én nem szaporítási célból tartom őket.
Serkenti például tudnád az ívást azzal, hogy a párnak az ívást megelőző 1-2 hétben jó minőségű táplálékot adsz. Például fagyasztott díszhalas kajákat vagy esetleg élő eleséget, mint artemia (sóféreg), vagy tubifex (csőféreg).
A lényeg, hogy fehérjében dús kaját adj nekik.
Az is serkentően hat még, ha a különböző nemű halakat az ívást megelőzően pár nappal elkülöníted, mert a hím hal megjelenése pozitívan hat a nőstény halra.
Mindenképpen egy dúsan benövényesített akváriumot használj az ivadékok védelmében. Enyhe szűrőberendezést használj, hogy a kicsiket ne sodorja az erős vízáramlat. A víz hőfoka 27-28 fok körüli legyen.
És a párzás időszaka alatt ne nagyon zavard őket.
Nagyjából ennyi, többet nem igen tehetsz.
Én személy szerint nem plattikkal próbálkoznék, mert havonta mindössze csak 30 db körüli ivadékot ellenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!