Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogyan lehetne a plattikat...

Hogyan lehetne a plattikat szaporítani?

Figyelt kérdés
van egy fiú és egy lány plattim, de még sosem voltak kishalak. még csak a hasa sem nőtt meg soha. mi lehet a baj ?
2009. dec. 26. 14:29
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
magyarázd meg nekik, hogy milyen fontos hogy a fiúplatti méhecskéje megporozza a lányplatti virágát, és hogy a gólya hoz majd nekik kis-plattikat:)
2009. dec. 26. 15:42
 2/5 A kérdező kommentje:
-.- melyik meséből jöttél ?
2009. dec. 26. 15:43
 3/5 anonim ***** válasza:

Én is tartok plattikat, de eddig nekem sem akartak nagyon ráállni a szaporodásra, bár én nem szaporítási célból tartom őket.

Serkenti például tudnád az ívást azzal, hogy a párnak az ívást megelőző 1-2 hétben jó minőségű táplálékot adsz. Például fagyasztott díszhalas kajákat vagy esetleg élő eleséget, mint artemia (sóféreg), vagy tubifex (csőféreg).

A lényeg, hogy fehérjében dús kaját adj nekik.

Az is serkentően hat még, ha a különböző nemű halakat az ívást megelőzően pár nappal elkülöníted, mert a hím hal megjelenése pozitívan hat a nőstény halra.

Mindenképpen egy dúsan benövényesített akváriumot használj az ivadékok védelmében. Enyhe szűrőberendezést használj, hogy a kicsiket ne sodorja az erős vízáramlat. A víz hőfoka 27-28 fok körüli legyen.

És a párzás időszaka alatt ne nagyon zavard őket.

Nagyjából ennyi, többet nem igen tehetsz.

Én személy szerint nem plattikkal próbálkoznék, mert havonta mindössze csak 30 db körüli ivadékot ellenek.

2009. dec. 26. 17:34
 4/5 Salx Narval ***** válasza:
Talán még a rendszeres vízcserét lehetne megemlíteni és érdemes legalább 4-5 hallal próbálkozni.Jobb, ha nem egy helyen veszed meg a halakat, a beltenyészet miatt.
2009. dec. 27. 05:50
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia!Nem kötekedni szeretnék,csak lenne egy kérdésem a 2. válaszolóhoz.Azt írtad hogy mindössze 30 kicsi lesz,nem azzal próbálkoznál.Minek több?Nem azt írta hogy szeretne 2 halból egy hét alatt benépesíteni egy 2000literes akváriumot,hanem hogy szaporítani szeretné.Na már most,ha van 2 platti számára egy 50 literes medencéje,már ott tart a 30 ivadékkal,hogy abbol is el kell scerélnie/adnia/ajándékoznia...Akkor minek mégtöbb ivadék?
2009. dec. 27. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!