Valaki használt már mezőgazdasági tápot (vízi) növénytápozásra?
Tudom mik a hátrányaik, de engem konkrét tapasztalatok érdekelnének, nem elméleti fejtegetések.
A fitohorm micromaxot sokan használják/ták sikerrel, inkább olyan tápok érdekelnének, amiben makro elemek is vannak.
Én kísérleteztem vele, nem voltak odáig a növények, alga is volt rendesen, rendszeresen használok alap, fej, és lombtrágyákat, mindegyiknél probléma a pontos összetétel, és a plusz összetevő. Van kálium szulfátom Yara cégtől 50% klórmentes, sómentes, kálium, odáig rendbe, mellé 27% kén, az már nem az igazi, a maradék 23% ismeretlen, java részt só lehet.
Esélyét folyékonyba látom, a micromax kertészeti táp, nyomokban biztos tartalmaz más a keverési technológia során visszamaradt elemeket, de a kicsi koncentráció miatt nem csinálnak galibát.
Kísérletező vagy, én felhívnám a fitohormot, családi vállalkozás, vállalnak egyedi keverést is gazdáknak, példa 10-5-20-as + micro táp kell akkor azt kikeverik adott határidőre.
Nem nagy a telep, tartozik hozzá egy fényező üzem is, illetve kamion szerviz.
Kertészeti komplexben nem tudok olyan ami ne marná le a bőrt az ujjadról, esélye a yara ferticare magas összetételű granulált lomb és tápoldatnak lenne, 10-5-28 az 43% N.P.K klórmentes de sajnos a többi 57% ásványi só, ami már megint nem kell, 10 grammot tettem a 1 liter vízbe, dunctos üveg, bele porlasztó, bele a metszésből származó növények, 1 db 0,2 ml/5 liter szépen megindultak, utána a 5.-6. tápozásnál tönkre mentek, valószínű a magas 53% egyéb összetevő miatt, aminek jelentős része só.
A wuxálnál ugyanez a helyzet, 8-8-8+ micro a maradék kb 60% jelentős része só, nagyon mar, hasonló mint az akkumulátor sav. Kertészetbe jó, 10-20ml/10 liter víz, talaj és lomb.
Tehát 5-6 tápozásra tökéletes a komplex, 1 liter/10 gramm oldat, abból 1-2 ml/50 liter víz, látványosan megindulnak, de a só, kén, tartalom ahogy nő tönkre is mennek.
-----------------------
Bocs a hosszú kommentért, de tudom, hogy a kertészeti tápoknál lényeg a növény leveleink "megmarása" példa lombtrágyázásnál másnap cudarul néz ki a tábla, de kell mivel így kinyílnak a sejtfalak és felveszi a levél az N.P.K-t, pár nap és gyönyörű a tábla, de elsőnek megmarja a trágyázás a leveleket.
---------------------------
Próbálj egy e-mailt, " Az önök által forgalmazott fit.. micro... sikeresen, eredményesen használják akvarisztikai célra, viszont a termékpalettán nem találtam megfelelő macro elemes tápoldatot stb stb
Szerencsésebb esetben kapsz egy e-mailt: Pl: az ön által kért 10-3-20 klór, ammónia, só, kén mentes koplex tápoldatot a területi képviselőnk Pécsen a ... üzletben 1100ft ellenében átveheti.
Vagy e- mail, Küldő: Szabó Márton, köszönjük érdeklődését számunkra ez új szegmenst jelent, szeretnénk ha segítené a fejlesztést:D
Persze kérdés, hogy ennek a növénytáp gyártók menyire örülnek majd a fórumon.
Igen, közben rájöttem én is, hogy amivel kísérletezek, a fitohorm makrosol, nem jó arányban tartalmazza az elemeket. Ha annyit adagolok, hogy elég legyen a makro(még a foszfát így is sok lenne), akkor a mikroelemeket adagolnám alul. Ha annyit, hogy a mikroelemek jók legyeneke, nagyon túladagolnám a makrokat.
Azt akartam még kipróbálni, hogy kevesebbet adagolok, hogy a makrók jók legyenek, majd profitóval kiegészítem, és rendbe rakom a mikroelemszintet vele. De a magas fosofztá még így is probléma, nem beszélve a karbamidról, ami ammóniára bomlik.
Mivel megrögzött kísérletező vagyok, így muszáj utánajárnom, hogy az elméletileg nem működő táp működhet-e. Ha nem, porokból fogok keverni makrót a profito mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!