54L-es akvárium világitása, szerintetek ez igy jó lesz?
Belinkelhetnéd.
Egyébként így elsőre nem tűnik túl szabványos csőnek, gondok lehetnek a cső cserékkel.
Igen, erre gondoltam, de utána elég gyorsan találtam ilyen fénycsövet, úgy hogy nem olyan ritka.
Szóval jó.
Egyébként a 0,75W/l nem normális, illetve az, de ugyanúgy lehet használni kevesebb és több fényt is.
Arra kell figyelni, hogy minél több a fény, annál több legyen a (növények számára fontos másik két dolog) a növénytáp és a CO2 (vagy más , pl folyékony szén forrás)
és ha megvan mind a 3, (fény táp szén) akkor olyan növények kellenek, amik az adott körülményeket ki tudják használni.
0,75W/l az kb közepes/erős világításnak számít, tehát mindenképpen kellenek majd olyan növények, amik gyorsan nőnek.
Nem tudom ilyen méretben van e napfényes cső, én annak is örültem, hogy 3 sávos 6500 K-eset találtam.
Ha van növényes akár azt is kipróbálhatod, de igazából teljesen jó 3 napfényes is.
Majd ha lesznek erős fényt igénylő gyorsan növő növényeid, figyelj oda a tápozásra, és akkor ha nincs co2, legalább easy carbo-t adagolj a táp mellé.
A barna alga szinte biztos hogy a kezdeti stádium miatt van, a fényhiányhoz legtöbbször semmi köze.
Ha megfigyeled, biztos vagyok benne, hogy ahol találsz b.algát, az mind olyan felület, amit ér a fény.
Az aljzat szabad részei, növények fény felőli levele, stb. Ha az árnyékot szeretné, akkor nem a legfényesebb részeken nőne. Ez csak egy sztereotípia a fényhiányról.
Nekem 0,8 w/l-nél volt a legmakacsabb barna alga gondom eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!