Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Az élő halért bíróság elé...

Az élő halért bíróság elé kerülhetek?

Figyelt kérdés
Horgászatból hazafelé agyon kell vernem a halaimat mert állakínzásért börtönbe kerülhetek?A halboltból is szintén csak agyonverve vihetem haza?Agyon kell verni hogy ne szenvedjen?Aki ezt kitalálta azt is agyonvernék ő se szenvedne?
2009. dec. 25. 11:01
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Erről én is hallottam, de szerintem ez csak arra vonatkozik, hogy ha zárt szűk zacskóban van a hal, mert abban tényleg pár perc alatt elhasználja az oxigént.

(Mellesleg nekem így adták a halat tegnap előtt az egyik hipermarketben, élve. Szerencsére csak pár percre lakok onnan és hazaérve rögtön kivettem a zacskóból.)

Vödörben (nyitott), szákban ha nem tart órákig a hazaút, semmi baja nem lesz annak a halnak.

2009. dec. 25. 11:12
 2/10 anonim ***** válasza:
Ennyi erővel az álletkereskedésből hozott, akváriumba szánt halat is agyon kéne verni, hogy ne szenvedjen... Szóval etikai kérdés, hogy valaki megöleti-e vagy nem, az amúgy is levesbe szánt halat, de jogilag ez nem ellenőrizhető, hogy valaki miért kér élő halat... Mivan, ha meg akarja tartani pl? Hogy bizonyítják az ellenkezőjét, és ő hogy igazolja, hogy akváriumbe kell? stb. Szóval, jó, hogy az állatvédők figyelnek ilyenre, csak megint gondolkodás nélkül mondják sok a hülyeséget.
2009. dec. 25. 11:48
 3/10 anonim ***** válasza:

"Erről én is hallottam, de szerintem ez csak arra vonatkozik, hogy ha zárt szűk zacskóban van a hal, mert abban tényleg pár perc alatt elhasználja az oxigént"

hahaha! hal nem is tud levegőt venni szárazon XD

2009. dec. 25. 12:41
 4/10 anonim válasza:
Ez szerencsére nem amerika, itt nem fog egy rendőr sem fennakadni ilyen dolgon sztem. Amúgy én is horgászom és általában fejbecsapom őket amikor hazaviszem hogy azé mégse kínlódjanak. Az akváriumi halak nem tudom hogy jönnek ide, azokat vízzel együtt szállítják, és a boltos meg szokta kérdezni mennyi ideig tart az út, mert akkor annyi vizet rak hozzájuk, hogy kibírják.
2009. dec. 25. 15:32
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem értem a felháborodásod,hogy aki kitalálta,azt is verjük agyon...Ugy is megölöd,nem?Minek szenvedjen még a hazaúton.A legjobb az lenn,ha nem ölnéd meg,nem ennéd meg,de enni kell...Az utána levő legjobb,ha amint kifogod megölöd gyorsan.
2009. dec. 25. 18:02
 6/10 anonim ***** válasza:

12:41 "hal nem is tud levegőt venni szárazon"

Akkor szerinted mégis hogyhogy nem döglik meg pár perc alatt, ahogy kivetted a vízből?

Hogy ismereteidet kiegészítsem, amíg nedves a kopoltyúja, tud a levegőből is felvenni oxigént.

(20 éve horgászom, 25 éve tartok akváriumban halakat és okleveles vegyész vagyok, bioalanitikával foglalkozom. Úgyhogy van némi fogalmam a halak élettani viselkedéséről.)

Az akváriumi halas hasonlatot én sem nagyon értem. Ha analógiába akarnánk hozni a kellőt, akkor a piacra egy egy m3-es zacskóval kéne menni tele vízzel és abba rakni a vett 1,5kg-os pontyot. Előtte belenyomni a vízbe pár flakon vízkezelő, stresszoldó és nyálkahártyavédő szert. (Pl Sera Aquatan)

Azt hiszem az ellen nem szólna senki. :) Csak kár hogy ezt gyakorlatilag lehetetlen kivitelezni.

2009. dec. 26. 09:59
 7/10 anonim ***** válasza:
Amikor kifogad és még nagyon ficánkol akkor szétvered a fejét egy sörös vagy boros üveggel ezek minden jó halásznál vannak:-).Egyébként baromságnak tartom főleg nyáronn SZerintem a döglötthalnak nem jó 1 órát eltölteni 30 fokbann az meg emberkínzás főleg ha nem érsz rá rögtön megpucolni.Mert közbejön valami.
2009. dec. 27. 10:04
 8/10 anonim válasza:
Neem. Amikor kifogom szákba kerül, és csak akkor csapom fejbe amikor elindulok hazafelé. Nyilván nem szárítom őket ott egy fél napig ha még maradok pecázni :)
2009. dec. 27. 10:58
 9/10 anonim ***** válasza:

Én nemrégiben egy egri díszhalboltban vásároltam pár darab díszhalat.

A bolt olyan jól felszerelt és magas színvonalú, hogy a vízzel teli zacskóba még oxigént is eresztettek egy oxigénpalackból!

2009. dec. 27. 11:11
 10/10 anonim ***** válasza:
Ma Magyarországon állatkínzásért csak ejnye-bejnyét lehet kapni, tehát nem hiszem, hogy bíróság elé állítanak. Meg nem is olyan nagy vétség ez.
2009. dec. 27. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!