Az élő halért bíróság elé kerülhetek?
Erről én is hallottam, de szerintem ez csak arra vonatkozik, hogy ha zárt szűk zacskóban van a hal, mert abban tényleg pár perc alatt elhasználja az oxigént.
(Mellesleg nekem így adták a halat tegnap előtt az egyik hipermarketben, élve. Szerencsére csak pár percre lakok onnan és hazaérve rögtön kivettem a zacskóból.)
Vödörben (nyitott), szákban ha nem tart órákig a hazaút, semmi baja nem lesz annak a halnak.
"Erről én is hallottam, de szerintem ez csak arra vonatkozik, hogy ha zárt szűk zacskóban van a hal, mert abban tényleg pár perc alatt elhasználja az oxigént"
hahaha! hal nem is tud levegőt venni szárazon XD
12:41 "hal nem is tud levegőt venni szárazon"
Akkor szerinted mégis hogyhogy nem döglik meg pár perc alatt, ahogy kivetted a vízből?
Hogy ismereteidet kiegészítsem, amíg nedves a kopoltyúja, tud a levegőből is felvenni oxigént.
(20 éve horgászom, 25 éve tartok akváriumban halakat és okleveles vegyész vagyok, bioalanitikával foglalkozom. Úgyhogy van némi fogalmam a halak élettani viselkedéséről.)
Az akváriumi halas hasonlatot én sem nagyon értem. Ha analógiába akarnánk hozni a kellőt, akkor a piacra egy egy m3-es zacskóval kéne menni tele vízzel és abba rakni a vett 1,5kg-os pontyot. Előtte belenyomni a vízbe pár flakon vízkezelő, stresszoldó és nyálkahártyavédő szert. (Pl Sera Aquatan)
Azt hiszem az ellen nem szólna senki. :) Csak kár hogy ezt gyakorlatilag lehetetlen kivitelezni.
Én nemrégiben egy egri díszhalboltban vásároltam pár darab díszhalat.
A bolt olyan jól felszerelt és magas színvonalú, hogy a vízzel teli zacskóba még oxigént is eresztettek egy oxigénpalackból!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!