Ez szerintetek kínzás neonoknak?
Még januárban összeraktam egy akvát, sajnos nem tudtam figyelni rá, alig voltam otthon, valaki valamit pakolt, a co2 felszaladt. kiölt minden, az egész műgyantás fal kifehéredett, hal nem volt benne.
Szét akartam szedni, de vettem egy komplett akvát, pusztuló félben lévő halakkal, volt a gárdában 4 neon is.
Sokat filkóztam mi legyen, nem volt hideg vizes akvám berendeztem nekik, de csak 70 cm a hossz.
--------------------------------
Eltelt két hónap, a neonok virgoncok, napi 5 órát kb beállnak a sodrásba úszni, sokszor alakzatban, utána mennek pihenni áramlásmentes helyet is biztosítottam nekik az ágak alatt.
Az áramlásról, úszásról, két darab 500 liter/ órás belső gondoskodik ami egy sarokfal mögül nyomja, 4 liter siporaxal van kiöntve.
A front üvegnél erre rásegít egy 500l/órás belső is.
A konkrét kérdés, elfér ebbe még 3 neon ?
Igyekszem minden halamnak a maximumot adni, a lehető leghosszabb életet biztosítani, de ebbe nem vagyok biztos, hogy jó nekik.
Co2 már nincs benne.
73,5 liter, 70x30x35cm csak 4 neon van benne, és pár csiga lett valahogy.
A világítás reggel 15 watt, déltől 30 watt, délután háromtól + 64 watt tehát 94 watt, este 9 ig fokozatosan lekapcsol.
A hínár teljes vízfelszínt beborítja normál esetben, most vissza metszettem.
A hűtés 1 db pc ventilátor, plusz automatán egy elektromos hűtőtáska, szilikon tömlővel, vízzel feltöltve stabil 23 c.fok van beállítva hőrelével.
Köszi a kommenteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!