Szeretnék berendezni egy red charry-s miniakváriumot, milyen szűrőt és milyen medencét vegyek?
5 liter az kicsi, nano méternél nem az akvárium a fontos hanem a világítás.
500ft nálunk egy 5 literes, 1150 egy 14 literes üveg, elenyésző az ára a többihez képest.
Példa egy csíptetős lámpa 6000-7000 ft 13 wattos 6500 kelvines akvarisztikai kompakt izzó van benne.
Egy kicsi 90 liter/órás kompresszor 1000ft
1 db szivacs szűrő 700-800 ft
Fenti belefér, ráfér egy 15 literes akvára, kisebbre nem, vagy nehezen, de nem is célszerű kisebbet venni mivel úgysem tudod tele tölteni kiugorhatnak.
Tehát a világítással indulj el, ha túl erős akkor algásodni fogsz, az 5 liter meg felejtős.
Mondjuk én így csináltam meg:
Elsőnek megkérdeztem milyen lámpa van, ahhoz választottam üveget, 1 watt/liter lett a fényerő ezért meg az árnyékért a garniknak tettem be tavi tündér hínárt.
A képen kb 6 hetes az akva, heti 5 liter vizet cserélek. Megesznek mindent, szárazat, forrázott zöldséget, alga tablettát, mostanra már lassan szaporodnak is, láttam az egyik nőstény cseresznye hasánál sok petét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!