Egy 240 literes akváriumot szeretnék berendezni, mik kellenek hozzá?
Először is az agyhalott, nemnormális emberek válaszára nincs szükségem!
Tulajdonképpen egy komplex segítséget kérnék a hozzá értő emberektől. Egy 240 literes akváriumot szeretnék venni a következő 1 hónapban. A halakat már kinéztem (igen víz ph értékét, hőmérsékletet, békés-harcos halakat nem összerakni, stb kérdéseket nem kérek, ezzel nincs gond) A problémám az akvárium kellékében merülnek fel. A szűrőkkel nem vagyok tisztában, a neten keresgélve olvastam külső meg belső szűrőkről. Kell világítás, fűtő, odáig oké. Milyen szűrőt kellene az akváriumba tennem, vagy milyeneket? Ezen a téren nincs semmi ötletem.
Előre is köszönöm a segítő szándékú embereknek a segítséget!
Egy akváriumnál kell egy vizuális látvány, egy fényerő, a 0.3-as világítással rendelkező akvák borzasztó sötétek ez az egyik.
A másik a biológia, halak kopoltyúiból, vizeletéből, ürülékéből keletkezik ammónia, az ammónia baktériumok által nitráttá alakul, szerves nitrogénné.
Ha jól el van találva a növényválasztás, példa vallisneria, tavi tündér hínár, cryptocoryne, bokros közepes fényigényű echinodorusok akkor a keletkező nitrát jelentős részét ezek felveszik, nem marad az algáknak.
Egy kálium+micro elemes növénytáppal ki kell egészíteni a keletkező nitrátot és meg van oldva.
Jó szűrés kell, hogy ne legyen ammónia azzal a növények csak részben tudnak valamit is kezdeni, az algáknak viszont kánaán.
Ha marad benn nitrát azt a heti részleges vízcsere csökkenti.
Növények nélkül sokkal több vizet kell cserélni, hogy ne legyen alga.
A sok nitrát nagy dózisban mérgező a halaknak, de ők sem tolerálják a végtelenségig.
"Rendben, akkor azt javaslod, hogy ne ezt a szettet vegyem meg, hanem inkább külön vegyek meg mindent, amiket fentebb írtál, és rakjak bele élő növényeket is?"
Nem biztos, hogy meg tudod venni, megcsináltatni inkább.
Sajnos nem gyártanak megfelelő elemeket, egy zárt fedőst fel lehet javítani, de ez már rajtad áll, érdemes utána járni, egy jól összerakott akva sok sok évig probléma nélkül működik.
Én évente egyszer rendezem át a növényzetet, a rendszeres metszésen kívül más gondom nem szokott lenni, de azt is azért mert nagyon elburjánzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!