Egy 50 literes akváriumot milyen gyakren kell tisztitani?
A gondozás átlag hetente 1 nap.
Az időtartam változó, van kötelező, erősen ajánlott része és van olyan amit ritkábban kell.
Alapból, a vízoszlop magasságból pár centit egy bögrével bármivel leveszel, megtakarítod az üveget, le metszed a vízfelszínre érő növényeket, ilyenkor látod menyit kell vágni, ha kell.
Második lépés le engedsz 30% vizet, vissza töltesz egy kicsit, pihentetett klórmentes vízzel, ha kell ecetes vattával leszeded a vízkövet, szárazra törlöd az ecetezett részt papír törlővel, megint töltesz vizet, ha kell meg metszheted a többi növényt, igazgatod őket.
Befejezed a feltöltést, nagyjából ennyi.
A szűrő takarítás akkor indokolt ha nem folyik rendesen, nem csinál elég áramlást, akvárium vízbe kimosod a szűrőanyagot.
Az egész nálam olyan 5-6 perc szokott lenni, a 200 literessel szoktam szívni az fél óra.
Mást csinálni soha nem kell ha megfelelő a szűrés, és van elég áramlás, ha nem elég akkor úgyis mindegy mert 6 hónap maximum ami alatt felborul minden, elhullanak a halak, tönkre mennek a növények.
Van aki a víz leeresztésénél egyben talajporszívózik is, én azt még soha nem csináltam, létezik ilyen is, én az áramlásban bízom inkább.
Talajcsere valaki szerint van, vagy kell, tesómnál 15 évet lehúzott ugyanaz a talaj, nálam is már van ami 3 éve benne van, nem is gondolnám, hogy valaha cserélni kellene.
Részletes volt a válaszom mert nem derült ki a kérdésedből van vagy nincs akvád.
# 4 ..... válaszoló.
Szerintem elnézted a topikot, az otthon kertnél/ családi medencénél tökéletes.
A halakat egy klór tabletta pár másodperc alatt megöli, a növényeknek van pár órájuk.
# 6 logikus a felvetésed, én átlag ecetet szoktam használni tisztításra.
Viszont van egy másik része a dolognak a biológia, nekem 7 éves a biológiám akkor kezdtem újra az akvarisztikát egy hosszabb kihagyás után. Ez példa annyit jelent ha az egyik akvám ha nagy átrendezésre kerül kiveszem a vizét, járatom a szűrőjét egy vödörben, akvárium vízben, tehát életben tartom a baktériumokat, kiveszem a halakat külön.
Ha rendezkedtem vissza töltöm az eredeti érett vizet, bele a járatott szűrő, halak, és megy minden tovább mint előtte.
# 6 .........
Tehát teljesen igazad van, erről azonban fogalmunk sem lesz a későbbiekben, a kérdező nem írta le mit is akar csinálni.
"milyen gyakren kell tisztitani?" ebből sejlik, hogy a heti gondozásra gondolt, de nem biztos, lehet, hogy a teljes kipakolásra gondolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!