Hogy kezeljem a darakort a halaimon parakill szerrel?
Sziasztok!
megjelentek a fehér pöttyök a halainkon, főleg a neon halakon, és a fiú guppik farkán. Szerintem még a kezdeti stádiumban van a betegség, mert nem sok a pötty, és a halak kedve is jó.
megkezdtem a kezelést. Parakillt kaptam a kereskedésben. Mivel 54 literes az akváriumom, az egészet beleöntöttem. (50 literhez irja) Az eladó azt mondta, hogy 3 nap alatt meg kell gyógyulniuk a halaknak elvileg, ha nem, akkor ismételjem meg a parakill adását. Néhány fórumon viszont azt olvastam, hogy 3 napig folyamatosan adni kell, egyre kevesebb mennyiségben a szert. (igaz, nem tudom, hogy konkrétan a parakill-ről volt e szó) kérdésem az lenne, hogy most a második, illetve a 3. nap, adjak e nekik még szert, vagy elég lesz az első napos, egyszeri kezelés!? válaszokat köszönöm!
még csak ennyi, hogy talátam egy újabb kezelési módot, ahol a 3. nap egy 30 %-os vízcsere után, kell a szert ismét alkalmazni. " vizet melegítsd fel 27-29 fokosra, a gyógyszerből a
megadott mennyiséget rakd a vízbe. 3 nap után cserélj 30% vizet, újabb adag gyógyszer, újabb 30! vízcsere 3 nap után és még egy adag gyógyszer. A legvégén csinálj 50%os vízcserét és mehet vissza a szűrő. "
és még annyi, hogy az eladó a vízcseréről annyit mondott, hogy 50 %-os legyen, a kezelés végén, (ő nem mondott ismétlést)
Most akkor mikor, mennyit, mi után? köszönöm a válaszokat!
hát most kapcsoltam ki.... Az eladó annyit mondott, hogy a szén, és kerámia betétet vegyem ki, és akkor mehet. most olvasgatok, hogy teljesen le kellene állítani....
(a hőfokot azt megemeltem)
Haránt rúgás, lábsöprés, váll dobás, de a dió törő sem rossz a bolti eladók ellen.
Külön kell venni a halakat és egy vödörben kezelni, vagy ha van kisebb akvárium akkor abban.
Összetétel malachitzöld 0.5 mg/ml, réz 44mg/ml, a réz meg baktérium ölő, kiirtja a hasznos baktériumokat, a szűrő leállítása is tilos amúgy, baktériumok nélkül meg sanszos az ammónia mérgezés vagy később a nitrit mérgezés.
Vegyél majd egy vizelőkészítőt ami ártalmatlanítja a gyógyszer maradványt példa sera toxivec, meg kell baktérium kultúra.
De erre az eladó már úgy is fel van készülve, tudja, hogy rosszul lesznek a halaid később, ha meglát veszi le a két szert a polcról 2000ft körül.
Van még az, hogy kiveszed a szűrőt, járatod akvárium vízben egy vödörben, szennyezed halkajával a vizet.
A fő akváriumba meg akkor mehet vissza a szűrő ha biztos nincs benne gyógyszer.
Ilyen esetben sem árt baktérium kultúra, mivel a talajban is vannak lebontó baktériumok amik elpusztulnak.
A fő akvárium kezelését az mindig csak utolsó lehetőségnek kell választani, de a szűrőre és a szivacsban lévő baktériumokra akkor is vigyázni kell.
A szűrő leállítása a legrosszabb megoldás.
köszönöm a választ! megpróbálom karanténba tenni a beteg halakat, bár még nem tudom, hova....(én mi van, ha vannak oylan fertőzött halaim, amin a tünetek még nem jöttek elő?)
És az akváriumot hogy kezeljem? hány naponta tegyek bele parakillt? illetve részleges vizcserét mikor csináljak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!