Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Tudna v. ki segíteni abban,...

Tudna v. ki segíteni abban, hogy hogyan érdemes egy sajnos eléggé ecsetalgás akváriumot totál újraindítani?

Figyelt kérdés
Kavicsot kidobom, nincs értelme szenvedni vele...szűrővel, gömbmohával, hólyagos vizikehellyel, és magával az akvárium üveggel mit tegyek??? Hipo vagy elég ecetsav? esetleg ha egy hónapig üresen áll, akkor elpusztulna a benne lévő ecsetalga, vagy a spórái ugyanúgy ott maradhatnak és mindenképp ki kell fertőtleníteni??? Nagyon nagyon szépen köszönöm előre is!!

2014. márc. 8. 21:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nem jó:)

Ilyen szivacs van benne mint a nanomba hátul: [link]

Ebből beletetettem 3-at, benne van a gyári szivacs, benne van egy marék siporax, meg a gyári aktiv szén szűrőbe siporax mini, de Jbl előszűrő szivacsot is tömtem bele.

1 darab bővítő tok van a gyári állapothoz véve, abba majd két olcsó légpumpához való szivacs belemegy.

Ha takarítom lefotózom majd, szétugranak a szivacsok akkor egy közepes jénai tál szűrőanyag van benne most.

Bírja mert nagyon erős, sokat kell rajta fojtani, 3 hete megy, most esett vissza egy kicsit az áramlás.

2014. márc. 9. 16:32
 12/13 A kérdező kommentje:
Egyszerűen fantasztikusan szépek az akváriumaid :o Hány darab van amúgy? :) mindig tudsz újat mutatni :D köszönöm szépen a segítséget ismételten!! :)
2014. márc. 9. 19:49
 13/13 anonim ***** válasza:

Nálunk az akvárium vázaként szerepel, virág helyett pakolászok ide oda egyet.

A házban működik jelenleg 6, ebből az enyém 3.

Van egy 54 literesem, egy 75 literesem, és egy szekrénybe épített 200 literesem.

Ez a magas a kicsi 7 éves lányomé, meg a nano az asztalon is az övé.

A nagy lányomnak van egy 112 literes növényese, az ki van állítva egy fodrászathoz, abba nincsenek halak, talán indul vele pár helyen, addigra rak bele valami aprókat, majd egyezkedik a fotóssal, már ideges mert finisbe van.

Nekem ez a fő akvám, http://www.youtube.com/watch?v=p1fAae_rfzI én nem növényeskedem. Munkahelyemen van időm netezni, engedélyezett (jelenleg is) otthon szinte semmire nincs ha beindul a kertészeti szezon.

Télen akváriumozok, azzal foglalom el magam.

Ja kimaradt:) van még egy 112 literes abba vannak a törpe gurámik, de az nincs berendezve, csak rengeteg növény van beledobálva.

2014. márc. 9. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!