Akvárium háttér ragasztása?
Szeretnék készíteni egy ilyen hátteret hungarocellből, és az lenne a kérdésem, hogy a cikk szerint szilikon ragasztóval kell az akvárium hátlapjához ragasztani. Ha pár év múlva mondjuk le szeretném szedni, akkor a hungarocellt könnyedén letéphetem, de mi a helyzet a ragasztóval? Szikével az üveg karcolása nélkül levakarható? Hasonló tapasztalat?
Jócskán megkenték szilikonnal:
igazából szerintem felesleges bekenni ennyire a hátulját ragasztóval (szigorúan FBS ragasztó) Körbekened vele azt elég is, esetleg még a közepén egy 2 csík.
Simán le lehet szerintem szedni a ragasztót szike nélkül, bár én nem próbáltam még, de türelem eredményre vezethet.
Szilikonból kétfajta van, van a tömítő, egy ilyen háttér felragasztására az tökéletes, fontos, hogy oldószer mentes kell "No..." valamit írnak a flakonon (nem vagyok otthon holnap meg tudom nézni mi a nemzetközi jelölés)
Fenti könnyebben lejön, de azért ragad az üveghez, átlag átlátszó. 500-1000ft/310ml
Van a szilikon ragasztó, amit mindenhol árulnak azt F.B.S- nek hívják, a leggyakoribb, könnyen beszerezhető, sokan ragasztanak vele üveget, akváriumot.
Rágyógyul az üvegre pengével is feladat levakarni, 2000ft körül van a 310ml.
Köszönöm!
Egy 200-as akváriumba akarom tenni, akkor beragasztom véglegesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!