Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » 112l akváriumba tetratec ex700?

112l akváriumba tetratec ex700?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy 1éve üzemelő 112l akváriumom és szűrővásárlás előtt állok!Tartalma:10db neon, 8db guppi, 5db black molly, 2db anci és 8db növény.Jelenleg csak egy aquael fan3 szűri ami meglehetősen kevés de most lett keret jó szűrésre!! Az ex700 elég lenne ehez vagy nagyobb kell? Maradjon az aquael vagy elbírná magában? Köszönöm előre is!

2014. márc. 5. 09:42
1 2 3
 11/24 YourDestiny ***** válasza:

Pont két liter Siporax kell bele. Egyedül el elviszi, FAN nélkül, de így két-három havonta biztosan tisztíthatod. Ez belsővel lehet akár egy év.

Nálam anno 140 litert vitt egy gyenge légpumpával, oda kevés volt, mert 100-as hossza volt az akváriumnak. 80 centire elég lesz, ha fullon megy. Persze, ha teheted, akkor vedd az 1200-asat, de azt eleinte bőven kell majd szabályozni. Nekem van mindkettő, óriási a különbség, még a jóval nagyobb tartály ellenére is.

Légpumpa teljesen felesleges.

2014. márc. 5. 12:56
 12/24 YourDestiny ***** válasza:
*egy gyenge vízpumpával
2014. márc. 5. 12:57
 13/24 A kérdező kommentje:
Rendben, így viszont szánok rá többet és az 1200as mellett döntök mert tervezem idővel, hogy veszek egy 200l medencét és akkor ahhoz már nem kell szűrőt venni. Még annyit kérdeznék, hogy nem tudom alá tenni a szűrőt és tudom, hogy mindenképp alatta kell legyen de a bútorból adódóan csak úgy lehetne alatta, hogy 1-1.5méter távra lenne az akksitól az baj? Elbírja ezt a távot? A csövek vannak olyan hosszúak?
2014. márc. 5. 13:41
 14/24 YourDestiny ***** válasza:

Nem muszáj pont alá, mehet a bútor mellé is, a fő, hogy lejjebb legyen a szűrő teteje az akvárium alapjánál.

1,5 méternél távolabb nem is tudod tenni, ugyanis 1,5 méteresek a csövek.

2014. márc. 5. 13:45
 15/24 A kérdező kommentje:
[link] így néz ki a dolog, tehát csak mellé tudnám tenni a bútorra ami egyrészt nagyon látszana másrészt teljesen egy szintben lennének ezért gondolta, szemből nézve a jobb oldalra rakni a földre viszont az 1 méter plusz a kanyar
2014. márc. 5. 14:20
 16/24 YourDestiny ***** válasza:
Ejha, bátor vagy, ha az akváriumot egyetlen támaszfalra bíztad. Ám mellé semmiképp ne tedd, még a földre téve se az igazi, ugyanis a külső szűrő szívóhatása szinte nulla, a víznek utánfolyni kell. Oda viszont véleményem szerint nem fog elérni, hacsak nem úgy, hogy a levegőben húzódik végig a cső, ami igen ronda lesz. Megtoldani meg semmiképp ne told a csöveket, minél rövidebb, annál jobb, minél kevesebb a hajlat, kanyar, szintén annál jobb.
2014. márc. 5. 16:13
 17/24 anonim ***** válasza:

Ezt az elhelyezést nagyon gondold át.

[link]

Levegőbe van az egész, ha én betennék ebbe két kifejlett gurámit amik ha kergetik egymást hullámzik az egész, kikötne a padlón az akva.

Nagyobb takarításnál is szétszakadhat. Polifoam alátétet sem látok.

Sok mindent nem tudsz a vetemedéssel kezdeni. A fióknál látszik, hogy már óriási.

Vegyél elő egy karton dobozt, támaszd fel a két szélét, majd nyomkodd a doboz alját, ez van most nálad. Kb 3x nagyobb terhelés van a ragasztásokon, a front, az alsó üvegen mint kellene.

Most kb olyan mint ha egy 100kg-os ember áll az akváriumban ami a két szélén van feltámasztva, egy rossz mozdulat és kiszakad az alja.

2014. márc. 6. 04:39
 18/24 A kérdező kommentje:
Igen tegnap vettem én is észre de már orvosoltam a gondot alá lett támasztva középen a bútor alatt és mostmár szép egyenletes (polifoam van alatta). Most lett áttelepítve erre a bútrra 2napja így még csak én is most vettem észre a gondot és azonnal korrigáltam is, de köszönöm az észrevételt. Szerencsére a bútor még nem vetemedett meg mert szépen kisimult reggelre (pontosan kimértük és egy tömörfa lécet beszabtunk középre keresztbe támasztéknak most tuti nem tud behajlani
2014. márc. 6. 07:34
 19/24 A kérdező kommentje:
De úgy néz ki amúgy sem lesz itt sokáig mert a szűrőt sem tudom így elhelyezni de ezt rögtön orvosoltam este mert ahogy észrevettem majdnem szívbajt kaptam... Veszek vagy csináltatok egy bútort de azt mindjárt a nagy medence méretében.
2014. márc. 6. 07:40
 20/24 anonim ***** válasza:

Női komment:

Nem is baj, hogy nem marad ott, mert szerintem irtó furán néz ott ki. Akkor mutatna a tv szekrényen, a tv helyén jól, ha kb 3x ekkora lenne, de azt meg biztosan nem tartja meg a pozdorjabútor.

És nem bírom visszanyelni, és tényleg nem kekeckedésből mondom, de a könyv nem dísztárgy, ill. van, ami az, nálam is kint van a könyvesvitrinben egy 1886-os, csodálatos Petőfi kötet, de az más kategória.

Bocsbocsbocsbocsbocsbocs

2014. márc. 6. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!