Ilyenkor mit csináljak a kifolyó ággal?
Gondolom ez teleszkópos szívó ág lesz, a kosarat letolhatod az aljzatig, elérheti teljesen. A kosár végétől a szívó torok még feljebb van 6-7 centivel, nem szívja be az aljzatot.
Beteheted ferdén a hátsó üvegre, te látod, hogy tudod takarni, növényekkel kövekkel, stb Ha le van légtelenítve a rendszer, nem befolyásolja a működést a kilógás, sok tapadót adnak a szűrőkhöz jól lehet így is rögzíteni.
Első légtelenítés lehet macerásabb ha nagyon kilóg, ügyelj , hogy a nyomó ág is víz alatt legyen kezdéskor.
Ha beindítod kezed a nyomó ág csapján, a szívó, leömlő ágat tilos zárni, csak a nyomó ágat szabad, ha 700-as Tetra vagy JBL szűrőt választottál biztos, hogy zárni kell egy kicsit, különben átrendezi az akvát.
Le kell vágni a megfelelő méretre a csövet, oszt jóidő.
Én is így jártam el. (Előzőnek: nem minden szűrőnek teleszkópos a szívóága.)
"Ha nem lenne az aljzat benne, akkor elférne simán."
Csinálhatsz olyat, hogy levágod egy 0,5 literes pet palack alját, beásod pl jobb hátra a sarokba, bele állítod a szűrőkosarat, 1-2 centivel feljebb húzod, takarod növénnyel, de pohár is jó csak ne legyen sokkal magasabb mint az ajzat.
Oda keveredik így is a kosz, az áramlás lebegteti. Nem kell látszódni a kosárnak elől, a szívó torok maga még így is feljebb lesz a talaj szinttől, a pohár pet palack legyen picit magasabb az ajzatótól.
Persze csak tipp, ha nem jön be a ferde verzió, nekem is hátul el van dugva most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!