Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Miért kezdett hirtelen ömleni...

Miért kezdett hirtelen ömleni a víz az új akváriumból?

Figyelt kérdés
Kezdő akvarista vagyok, sokat kell még tanulnom. Az történt, hogy vettem egy 35L-es akksit (egyenes falú téglatest) Beleraktuk a kavicsokat (persze kimosva) aztán a növényeket és elkezdtük feltölteni vízzel szép lassan...konkrétan bögrével hordtam bele a vizet. Mikor már "tele" volt (kb 7-8cm-re volt a tetejétől a vízszint, hirtelen észrevettük, hogy csepeg a víz az asztalról, majd pár perc múlva elkezdett elég rendesen folyni belőle. Nem látszott, hogy előzőleg repedt lett volna, mit csinálhattam rosszul? A felület amin volt egyenes, ez biztos. Ma viszem vissza az üzletbe...bár utólag vettük észre, hogy blokkot nem kaptunk. Szerintetek miért kezdett elé folyni a víz?

2014. márc. 1. 07:23
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Ez a bolton múlik, én sokat járok be, ismerek mindenkit ha képletesen "beviszek egy macskát adnak helyett kutyát"

..............

apajatszik ha polifoam van, tehermentesítve van a 4 oldal éle és az alsó lap közötti szintkülönbség, nem feszül semmi, de kép: [link]

Ha ránagyítasz látszik, hogy nem egyformán van benyomódva a polifoam, van ahol van egy kicsi "vajú" van ahol nincs,(üveg szint különbség)

Az eleje jobban be van nyomódva mint a hátulja, asztal lap deformálódás gondolom víztől, 1 évet volt kb az akva rajta.

úgy vettem, beüzemeltem már, saccra 150kg kb, az előző tulajnál 120 kg kb ami csinálta a benyomódást.

2014. márc. 1. 10:20
 12/24 A kérdező kommentje:
Van otthon felesleges 2centi vastag polifoamom, az megfelel alá?
2014. márc. 1. 10:28
 13/24 anonim ***** válasza:
Teljesen jó, már 1 cm vastag is fel tud venni 7mm deformitást, hungarocell is jó csak az porlik és kijjebb kell engedni az akva szélétől pár mm-t, és nem túl dekoratív.
2014. márc. 1. 10:31
 14/24 anonim ***** válasza:
Jav 1 cm plifoam 9mm deformálódást is felvesz, teljesen össze lehet nyomni, és menet közben is idomul ahogy esetleg a víztől idővel deformálódik az asztal.
2014. márc. 1. 10:34
 15/24 A kérdező kommentje:
Mit kell megnéznem, hogy megpróbáljam kizárni a repedést vagy hibát?
2014. márc. 1. 10:35
 16/24 YourDestiny ***** válasza:
Ha az alja repedt, és alap köré van ragasztva, csak egy üveget kell alapnak ragasztani és kész.
2014. márc. 1. 10:38
 17/24 anonim ***** válasza:
Az üveg vastagságra figyelj, meg tegyél alá polifoamot.
2014. márc. 1. 10:53
 18/24 A kérdező kommentje:
Milyen vastag legyen az üveg?
2014. márc. 1. 11:16
 19/24 A kérdező kommentje:
Az előző 4mm
2014. márc. 1. 11:17
 20/24 anonim ***** válasza:

4 mm az jó, 60 literig szabványnak számít, néha lehet kapni 5mm üvegből, akkor valószínű maradt ki a táblából rész és csináltak belőle akvát éppen ami kijön akkorát, a 4mm elég.

Nálad egyértelmű mi volt a hiba, alsó üveg repedésnél, más nem is lehet csak alátét probléma.

Az alsó lap cseréje a legbonyolultabb, szét kell szedni az egészet, hogy lehessen cserélni, ragasztó oldóval, ragasztóval annyi mint egy új akva, nálunk többre jön ki.

2014. márc. 1. 11:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!