Attólmég mer elment a parakill kék színe még benttvan a vízben?
Figyelt kérdés
mármint hogy hat még? mert van egy guppim akit külntettem mert sajnos beteg és egy nagyobb 5 literes befőttes üvegben van és ahogy irták a hátulján 5 literhez 1 ml vagyis 25 csepp beletettem a 15 ceppet eléggé kék is lett a vín betettem egy porlasztőkövet meg egy fűtőt utánna halat és most meg szinte teljesen átjátszó a víz... most akkor kiment belőle?? mert a levegőztető eléggé forgatja bennt a vizet talán kimehetett belőle vagy akkor most adjak még hozzá vagy mit csináljak? hatásos igy még mert nincs színe?2014. febr. 20. 20:32
1/6 anonim válasza:
miért csak 15 cseppet tettél bele? tegyél bele még 10et ahogy az adagolás is írja, és ne foglalkozz a víz színével, nem lesz végig kék. azon nem kell aggódni. de az gáz ha nem megfelelően adagolod. amúgy a fűtőt én kivenném, mert 5 liter vizet hamar túlfűt a cucc, és az jobban árt a halnak mint a hideg (kimegy belőle az oxigén, és túlhevül a hal)
2/6 anonim válasza:
vagy ha bent van a fűtő, ragassz az üvegre hőmérőcsíkot vagy tegyél az üvegbe hőmérőt is, és ne hagyd 24 fok folé menni a víz hőmérsékletét
3/6 A kérdező kommentje:
jah bocs az előírt 25 cseppet tettem bele csak elírtam amugy automata a fűtő és hőmérő is van benne de 25 fokos a víz azthittem jó neki ha beteg és egy kicsit melegebb a víz meg a csomagoláson is írták hogy jobban hat hogyha 2-3 fokkal emeljük a hőmérsékletet ezekszerint nem jó neki mégsem?
2014. febr. 20. 21:10
4/6 anonim válasza:
a guppinak elvileg nem árt meg sem a meleg sem a hideg, nálam 22-23 fokos vízben voltak mindig.Viszont a 25 fok 5 liter vízben nem túl szerencsés mert a melegebb vízben kevesebb oxigén oldódik, meg hamar túl fogja melegíteni a fűtő a vizet. Ez meg igen nagy bajt csinálhat szegénykében. Nem lesz semmi baja a hűvösebb vízben, de 18 fok alá azért ne hagyd hülni az edényt. (ez meg amúgy is csak fűtetlen helyiségben fordulhat elő)Szobahőn tök jól elvan még így betegen is.
5/6 Salx Narval válasza:
Nyugodtan kiveheted a fűtést. Ne foglalkozz a víz színével, a hatóanyag kb 3-napig aktív,3-nap elteltével a fele vizet cseréld le frissre és ha kell újra tedd bele az előírt adagot. Takard az üveget és folyamatosan levegőztess. Amúgy mi a baja?
6/6 Platypus válasza:
A parakill egyik hatóanyaga, a metilénkék eltűnt. Ez egy festék, ami minden porózus felülethez és szerves hulladékhoz is kötődik. A talaj vagy akár a kosz is kivonhatta a vízből. A többi hatóanyag nem sérülékeny, így azok dolgoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!