Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mit tegyek a halért?

Boreász kérdése:

Mit tegyek a halért?

Figyelt kérdés

sziasztok

Én egy állatimádó lány vagyok. Az anyukámnak volt sok állata,az apukám csak horgászott,de állatokat nem akart.

Most egy panelban lakunk. 4 éves korom óta rajongok az állatokért. Először hörcsögöt akartam de a szüleim találtak kifogást,hogy túl büdös.

Aztán szobakutyát de az tényleg nem lett volna jó az állatnak,mivel nem vagyunk sokat itthon.

Aztán teknőst,arra azt mondták,hogy nem akarnak állatot a lakásba.

Pedig nekem az állat minden vágyam.

Na és most halat szeretnék. Elő is adtam a kívánságom. Járok zongorázni,hát elzongoráztam az összes zenémet.

Vettem nekik csokit.

Majd mondtam,hogy nagyon szeretnék halat.

Még levelet is írtam,hogy karikázzák be,hogy igen vagy nem.

Nemet karikáztak.

Mondtam,hogy írják oda,hogy miért.

Azt mondták,hogy mert a szűrőnek be kell kapcsolva lennie,és ahhoz áram kell. Az áram pedig bármikor kicsaphat.

Mi pedig nem lennénk otthon.

A halak elpusztulnának,a lakás leégne.

Ezt mondták.

Mit tegyek? Bármit megtennék egy halért.(már ki is néztem az akváriumot,a szűrőt,és a halat. )

2014. febr. 15. 13:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Tehát esélyt nem látok a dologra, az akvárium egy élő környezet, hozz létre egyet, nálunk 500 ft a cserepes kis növény az akvarisztikában, természetes fény kell neki és tápozás, (neptun 100ft) este vagy később egy asztali lámpánál nézegetheted, ezzel tudod bizonyítani hogy nem csak egy fellángolás, a haltartáshoz már nagyobb felkészültség és technika kell.
2014. febr. 15. 15:05
 12/14 anonim ***** válasza:

Családi házam van, 4 hónapig könyörögtek utána engedtem nekik, az volt a kikötésem hogy én tanítom az alapokat neki, teljesen értelmes, hátsó két lábon megy, szobatiszta, apportírózik, szépen sétál, helyben marad, ül fekszik stb

Megtanítottam hogy dobálja magának a labdát: http://www.youtube.com/watch?v=qu8sOPy5GyA

Csibész kar nem lesz, az marad a rottweilereknek

2014. febr. 15. 15:13
 13/14 A kérdező kommentje:

megnéztem a videót,nagyon aranyos!

Arra gondoltam,hogy a szüleim szeme láttára kinyomtatom a haltartás szabályait :)

2014. febr. 15. 15:25
 14/14 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem előbb utóbb tuti megengedik neked az akváriumot előtte jó lehet ha elolvasol 1 könyvet róla meg interneten dolgokat és ha látják hogy érdekel megengedik.Valamint az sem lenne hátrány ha lenne valamennyi spórolt pénzed valami zsebpénz vagy hasonló.Én nekem lassan 5éve van akváriumom 2009 nyár végén kaptam akkor voltam 9éves nem igazán értettem hozzá először sok kudarc ért de aztán amikor rájöttem rosszul csinálom utánaolvastam és most már van 1 40literes és egy 25literesem mind2 jól működik látják hogy foglalkozom vele.Bevallották ők sem gondolták volna nálad is ez lehet a baj.Ha először ráveszed őket egy kisebbre utána már határ a csillagos ég én is készülök már egy pár száz lityósra mert tudják hogy csinálom rendesen.Nálunk tesómmal egyébként bevált módszer hogy addig idegeljük őket amíg valamibe be nem mennek ez általában 2héttől max 3 hónapig terjed ha napi szinten mondom nekik xdddd.B.joci ne engedd ide gyerekeidet mert őket is ellátom ilyen jó tanácsokkal xdd

Remélem segítettem!

2014. febr. 15. 15:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!