Mitől pusztulhatott el a guppim?
Tegnap a hatból 3 guppim megállás nélkül szembe úszott a szűrőből kijövő vízzel. Nem is ettek, csak úsztak emgállás nélkül egy helyben, még sötétben is, amikor a többiek már aludtak. Mára az egyik elpusztult, külső nyom csupán annyi volt, hogy a szája minta felül benyomódott volna, vagy nem is tudom hogy fejezzem ki. A másik kettő "úszóbajnok" közül az egyik rosszul van, a szája folyamatosan nyitva van, a víz tetején pihen, nagyon fakó színe van, nem tudom eldönteni igazából, hogy a színe lett ilyen, vagy van rajta valamiféle világos réteg. A többi hal láthatóan rendben van.
3 halas boltban nem tudtak mit mondani, csak hogy tegyek sót a vízbe. Szeretném legalább a többi halat megmenteni, jó lenen tudni mi történt ezzel a kettővel.
Az előző hülyeségeket beszél. Mi az hogy normális? Az nem normális, amikor meghalnak a halak. Ez teljesen biztos. Egyébként a fakóságra találtam ezt:
FÁTYOLBETEGSÉGEK
A három egysejtű élősködő
-Chilodonella,Costia és Cyclochaetta-főleg a bőrt támadja,és nagyon hasonló tüneteket okoz.
Tünetek:
~A színek fakulnak a nyálka túltermelése miatt
~Az úszók kirolytosodnak
~Gyengeség
~Kopoltyúsérülés
~Pusztulás
Kezelés:Ha a betegséget észreveszed,mielőtt a kopoltyúkra átterjed,kezeld az akváriumot a megfelelő szerrel.Ha ez nem használ,akkor a parazita valószínűleg Chilodonella,és a halat rövid formalin fürdővel kell kezelni.Ha a kopoltyúk fertőzöttek,tedd a halakat rövid sófürdőbe,és ha az élősködő ellenálló a sóval szemben,utána rövid formalinfürdőbe.
Read more: [link]
Szerintem az is erre gondolt, aki azt mondta, hogy tegyél a vízbe sót. Persze ne tegyél a vízbe sót, mert ott vannak másik halak is, és a rövid fürdő is azt jelenti, hogy akkor azonnal vizet kéne cserélni. Szerintem egyegy befőttesüvegben megpróbálhatod. At kéne kideríteni, hogy milyen és mennyi só kell, és mennyi ideig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!