HRI-T 250W/D E40 izzót lehet e akvárium világításhoz használni? Tovább
Figyelt kérdés
200 literes akváriumhoz kellene ez az izzó, kiváltaná a mostani akváriumhoz való fénycsöveimet?2009. dec. 8. 20:43
1/7 anonim válasza:
Gondolom sok növény van benne,ahoz növényes világítás kellene. 5000-6500K-es,az izzórol nem láttam a neten hogy mennyi Kelvin,igazság szerint nem is sokat kerestem,nézz utána.Jobbak lennének a fénycsövek,vagy E27es foglalatba árulnak kompakt fénycsöveket ami akváriumba,növényeknek megfelel.
2/7 A kérdező kommentje:
5200 Kelvines
2009. dec. 8. 21:24
3/7 Salx Narval válasza:
5000K fölött már jónak mondható a színhőmérséklet.Kb W/Liter az-az arány, ahol már kényes növényeket is nevelhetsz.
4/7 anonim válasza:
Akkor elképzelhető,hogy jó ez a világítás,de ha tudsz akkor inkább fénycsövet használj,miért térnél le a kitaposott ösvényről?Bár bannak ilyen kisérletező kedvű akvaristk.Ha nem lennének,nem fejlődne az akvarisztika.Próba szerencse
5/7 Salx Narval válasza:
Jónak jó, csak nem épp gazdaságos és az sem túl szerencsés, hogy egy adott pontban van a fényforrás.Egy ekkora akváriumot nem jó megoldás, egy izzóval megvilágítani.Én csak a kérdező kérdésére válaszoltam, amikor azt írtam, hogy 5000Kelvin fölött használható akár növényes akváriumban is.Én növényes csöveket használnék, vagy legalább is három kisebb teljesítményű halogént,vagy kompakt csövet,elosztva az akvárium fölött.
6/7 A kérdező kommentje:
én is gondoltam hogy több kisebb teljesítményű legyen, de láttam egy pár akváriumot ezzel az egy lámpás lehetőséggel megvilágítani
talán még a hungarian aquascapingen is kinnt volt.
ezért gondoltam erre ..
2009. dec. 9. 18:42
7/7 Salx Narval válasza:
Ha többet nem is, de legalább kettőt vegyél, azt hiszem 70w-os a legkisebb fémhalogén.Figyelj a színhőmérsékletükre, mert változó lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!