Hogyan tudok gyepet növeszteni az aksimba?
54l-es 15w-os fénycső.A növény nevét nem tudom.
Hamarosan beszerzek 1 2x24w-os világítást.

Köszi!
Hát... a szűrést és a talajt még meg is tudom oldani, de co2-t beszerezni a legolcsóbbanés hogyan kell beszerelni/használni?

2X 24 watt az nagyon fog algásítani ahogy apajatszik irta.
Több összetevős a dolog. Van egy nitrát szint,(halak) kell egy kiegészítő tápozás a képződő nitráthoz, (biztosítani kell a káliumot és a micro elemeket) az egész tápanyagvétel sebességét a fényerő adja meg, viszont ha ez nagy sebesség (erős fény) akkor kell co2 is, ha nincs akkor a gyors tápanyag felszívódási lehetőség az algák javára dönt, nekik kedvez.
Van házi co2 módszer is.
Van olyan lámpatest aminél le lehet kapcsolni egy égőt.
Lehetőség a carbó használat.
A 2x24 watt az 120 cm fényforrás, kis alufólia csíkokkal körbetekered a fénycsövet így csökkented a fényerőt, 2 cm-es csíkokból 20 darab kellene hogy 32 wattnyira visszavedd, aztán ki lehet totózni kell még feltenni csíkokat vagy nem algásodsz és veszel le.

A csokipapírral fényerő csökkentést tegnapi spontán ötlet vannak t5 csöveim, előtétek, eddig nem tudtam használni most beszerelésre kerülnek, ha egymás mellett vannak a csövek nyilván nem egymással szembe kell az árnyékolás.
Lehet híresztelni aki gondolja.

Ekkora akváriumban simán tud működni a citromsavas megoldás.
Nálad kb. 3-4 hétig elpöfög anélkül, hogy hozzá kellene nyúlnod. Mindennel együtt (kupakok, diffúzor vagy atomizer, csövek, csapok...) kb. 10.000-ből megvan. Szerintem teljesen jó megoldás kisebb akváriumoknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!