Meggyhasú ivadékokat hogyan kell gondozni?
Legnagyobb meglepetésemre az immár egy éve nálunk lakó meggyhasú pár családot alapított, 1-2 mm-es ivadékok úszkálnak velük.
Mit szerezzek be, mivel tudom etetni őket? Gondolom a felnőttek tápja túl nagy nekik.
Köszönöm a gyors választ!
Ilyen artémiát gondolom kapok szakboltban. Jelenleg talán 1 mm-esek, szinte átlátszóak - engem vizibolhára emlékeztetnek :)
Az artémia nevében sós, vagy amúgy is? Csak beledobom a vízbe és annyi?
Milyen a növekedési üteme a ivadékoknak? Mondjuk egy centis méretet mikorra érik el?
Fogalmam sincs, most mennyi idősek lehetnek, de méret alapján talán pár naposak?
Artémiát azt fagyasztott állapotban meg tudod venni, bármelyik kisállat kereskedés tart szerintem, fel kell olvasztani, én egy kis tégelyben szoktam, felöntöm vízzel 4 másodperc a mikróba, utána gyors leöntöm a fölös vizet róla amíg nem olvadt ki teljesen.
Növekedés ütem, most őszinte leszek veled, jobb ha nem tudod.
Ők 4 hónaposak: http://www.youtube.com/watch?v=KS6OpP93EqM
egy púpozott teáskanál sera lemezes.
Össze tettem a két kezem mikor be tudtam adni a kereskedésbe őket, az akvárium heti 50% vízcsere mellet is cefetül nézett ki, 2 liter siporax és 1 liter szivacs szűrés volt.
Levakarhatatlan alga erdő maradt utánuk, teljes hipózás szét kellet szedni az akvát, a nőstény megölte a hímet menet közben, öt át tettem egy másik akvába, soha többet nem nevelek kishalat az biztos. Iszonyat alga mennyiség volt a rengeteg kaja miatt.
Az 1 cm nagyságot gyorsan elérik ha tudnak enni, le kell egy kicsit állítani a szűrőt és beönteni az artemiát valamelyik sarokba, lehullik egyből a szülők oda vezetik őket, nélkülük nem közlekednek a szülők úgyhogy 1 naposak lehetnek.
Pár prcig legyen csak le állítva a szűrő.
Az akvárium terhelésére figyelni kell, szinte az összes kicsi (50-60db) felnevelkedik, bivaly erős szűrés kell.
Társas akváriumban nem lehet őket felnevelni, csak a két szülő maradhat benn.
Joci, nagyon köszönöm, hasznos infók!
10-12 db lehet csak, már amennyire sikerült megszámolnom őket. A nőstény csodálom, hogy meg tudta ölni a hímet, nálunk a hím kb kétszer akkora. Dániók és szívóharcsák vannak még az akváriumban, őket a szülők is elzavarják, meg békés halak.
Csodálkozom, hogy szaporodtak, mert aránylag kicsi az akvárium 40-50 l körül van.
Szívesen.
Én is csodálkoztam a nőstényen, a hím mák korábban rosszul viselte a kicsiket, elsőnek lerendezte a szemét, utána az úszóit, védte a kicsiket, bár később már a nőstény is marta őket. Nálam is kétszer akkora volt a hím.
Nehéz a helyzeted, 50 literes akváriumban nem lesz egyszerű fenntartani az egyensúlyt, ha felnevelés mellett döntesz az megemelkedett nitrogénvegyületeket jelent, lehet beteg halak lesznek és sok alga. A kicsik szívósak, valószínűleg a jelenlegi felnőtt állományod sínyli meg majd.
Ha pusztul el belőlük akkor vegyél artémiát, a száraz táp és az élő vagy fagyasztott eleség fehérje tartalma megegyezik, a gond az állaggal van, ha a száraz tápot beáztatod akkor töredék fehérje tartalma lesz a fagyasztott kajához képest.
Légyegében a meggyhasú sügér ragadozó hal, gerincteleneket eszik, száraz táp csak a hozzáadott vitaminok végett kell néha, a kicsiket fel fogja fújni és lassabban fognak nőni mint a hústól.
Felnőtt halaknak már nagyobb a gyomra jobban elviselik a száraz táp bedagadását a gyomorban.
Be lehet áztatni a száraz tápot is, csak úgy nehezebb az etetés, inkább 1-hónapos kor után jó a száraz táp, előtte rizikós, beáztatva alig van benne fehérje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!