Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Naphal, vörösszárnyú keszeg,...

Naphal, vörösszárnyú keszeg, és bodorka megél öntözőgödörben?

Figyelt kérdés

2014. jan. 30. 16:55
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Kimaradt a VAN.
2014. jan. 31. 18:28
 12/14 anonim ***** válasza:
Tartom, hogy pecatónak röhejes. Ha megfigyelni akarjátok az élőlényeket, arra aranyos, és pont jó.
2014. jan. 31. 19:07
 13/14 anonim ***** válasza:
A naphal felejtős nem lenne szerintem elég kaja neki benne max nyáron ebihal de szerintem ilyen tavi halnak való aranyhal vagy koi mehetne bele pár de akkor kell valami nád/sás meg vízinövények.Ja és ha nem olyan 1.5-2méter mély teleltetésről is gondolkodni kell.
2014. jan. 31. 19:10
 14/14 anonim ***** válasza:

A 14. hozzászólásnál tartunk, szerintem soha nem fogjuk megtudni mekkora az öntöző gödör,

Nálam IBC tartályok vannak. Minden öntöző rendszernél táp-oldatoznak, legalábbis aki ért hozzá, bele engedik az öntözésre szánt vizet, természetes (kávé zacc, csalán, káposzta ázalék) vagy műtrágyát (Yara cropcare, ferticare, kalcium nitrát, kálium sulfat, wuxal stb) majd a felmelegedett tápoldatot kiöntözik a növényekre.

Hideg hajtatásban gyökérhez:

[link]

Bakhátas takarásban levéltrágyázással egy menetben: [link]

De szoktam még olyat hogy telibe verem a paradicsomot 30000liter/órával, nem veszi rossz néven

[link]

Fenti az öntöző gödör, öntöző tartály. Ha nem táp-oldatozol akkor az a te bajod abban az esetben víztározó van. Szoktak még baktériumok ellen réz oxidot beletenni.

Az öntözővíz tároló szintje lemegy ha öntöznek belőle, tehát ha használatban van, a feltöltés során 15 c.fok körüli víz jön fel a kútból, így ha nem csak 5-10% van használva rendszeresen a teljes víztömegre értve, alkalmatlan haltartásra.

Szilárd halmazállapotú alap valamit fejtrágya kijuttatásnál sok esetben nincs tápoldatozás, de a kedvező költségek miatt mindenki használja, 0.5-1% töménységben heti 1 alkalommal, kivétel a talaj nélküli hidrokúlturás hajtatást.(ott folyamatos)

2014. febr. 1. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!