Hogy tudon megtisztítani az akvárium alján a köveket?
Én nem szoktam takarítani soha, csak az elején amikor bekerül az akvába.
Kövek esetében 4 módszer van, sósav, hipó, ecet, sós vízben főzés.
Hipó, sósav esetén 20% a csapvízhez elég, példa ecset algát azt hipós vízben irtják ki sokan, van aki a növényeket is hipós vízbe mártja 1-2 mp re majd leöblíti, alapos öblítés kell.
Vagy azt akartad kérdezni, hogy az akván belül a kavicsos aljzatot, hogy kell takarítani?
Kavicsos ajzatnál amikor cseréled részlegesen a vizet ilyennel : [link] át kell kotorászni az aljzatot.
Házilag is el lehet készíteni, van olyan 2-3 decis üdítő aminek a kupakjára lehet húzni szilikon csövet, a flakon alját ki kell furkálni, csövet gazdaboltban szerelvényboltban kapsz.
De van olyan hogy kicsit felkevered, megdörgölöd az algás kavicsokat, letartod a tömlőt vízcsere közben.
Műanyag lap is hatásos, vonalzószerű.
Én a Sera aljzattisztítóját ajánlom!
Nekünk nagyon bevált. Felkavarja a kavicsokat és csak a koszos vizet szívja le, a kavicsokat visszaejti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!