Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Meik az a díszhalfaj ameikből...

Meik az a díszhalfaj ameikből a nőstény át változhat hímmé?

Figyelt kérdés
2014. jan. 25. 17:41
 1/4 Platypus ***** válasza:
84%
Aminél bizonyított az a bohóchal. Aminél közismert, de nem bizonyított, az a mexikói kardfarkú hal.
2014. jan. 25. 18:20
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi de én édesvizire gondoltam.
2014. jan. 25. 18:30
 3/4 gyuszi13 ***** válasza:
64%
a mex.karfarkú hal édesvízi és én azt olv.hogy a nőstény csak akkor vált.át hímé ha öreg vagy beteg
2014. jan. 25. 18:46
 4/4 Platypus ***** válasza:
90%
Az a nagy harci helyzet, hogy a xifók nemváltása tudományosan nem bizonyított. Erre a fajra jellemző, hogy csak a dominánsabb hímek fejlődnek ki teljesen, a többi nem fejleszt nemi jellegeket, látszatra olyan marad mint egy nőstény vagy éppen ivaréretlen hal. Ha a domináns hímek elpusztulnak, vagy növekszik az élettér, akkor ezek a rejtőzködő hímek is kifejlődnek. Tehát látszólag kifejlett nőstényszerű halak alakulnak hímmé, de ezek valójában sosem voltak nőstények. Más édesvízi díszhalról nem tudok, ami nemváltás gyanújába keveredett volna.
2014. jan. 25. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!