Ha egy szűrő és levegőztető egyben 50 literes akváriumig használható, akkor még az 54 litereshez is jó?
Ha tényleg 50 litereshez való, akkor igazából 4 liter nem osztana szorozna, de még 10-15 se.
A baj az, hogy ezeket a számokat a gyártók szeretik eltúlozni, hogy könnyebben eladhassák a terméküket. A legtöbb esetben érdemes a gyártók által megadott értéket elosztani 2-vel.
Na meg persze az is sokat számít, hogy milyen szűrőanyag van benne, ha kis sima szivacs, akkor én azt mondom, mindenképp válassz nagyobb teljesítményűt jobb anyagokkal.
Ha gyakorlatban elég 50 literhez, akkor 54-hez is elég.
Ha gyárilag van ráírva, akkor 30-hoz is gyenge.
És látszatra miből tudom eldönteni, hogy elég erős-e?
Ha fodrozza a vizet?
Nekem van két 54 literes szettem, gyakorlatilag egy szűrővel lehetetlen küldetés megszűrni, fizikailag nem fér be állítva egy normális szűrő, nagy szivaccsal. Egy szűrővel probléma még ha nem állítható a szűrő a nagy áramlás.
Példa 2 db aquaell fan1, beletuszkolva a gyári szivacson kívül még egy fél szivacs legalább. Ez a felállás hónapokig kibírja takarítás nélkül, ha takarítani kell akkor is csak az egyiket kell a másikat később.
A megfelelő szűrőnek két jele van, tiszta a víz és az ajzat, kevés alga van, pont alga ha megjelenik az üvegen az a legjobb, a teljesen egészséges beérett víz jele, jól végzi a szűrő a dolgát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!