Miért csak az ancik pusztulnak el nálam?
Amiben hazaviszed, tehetnek egy csepp mérget, az elég is nekik.
Gondolom jó drága hal...
Egy helyen vetted őket?
-összeesküvés elmélet-
Ott kezdődik a történet, hogy 30 liter alatt egyáltalán halat se lehetne tartani, nem hogy ancit, aminek 100 literes akvárium (illetve ahhoz tartozó alapterület ) kell.
A válasz röviden, ő bírja legkevésbé a mérgezést.
Amúgy is szörnyű a hal összeállítás, a meglévő halak is túlterhelik az akvárium vizét, és a szűrőt, mert nem oda valóak.
Azok is épphogy túlélik... már ha egyáltalán túlélik.
És akkor beraksz még melléjük egy ancit, ami nem kicsit terheli a vizet.
Klasszikus ammónia mérgezés, konkrétan a saját ürülékétől, meg vizeletétől mérgeződik meg.
Majd jön amúgy a többi hal is, csak idő kérdése.
Nagyon kicsi neki 26 liter, a konkrét ok az lehet amit előttem írtak, vagy lehetséges ok még a bélcsavarodás ha nincs az akváriumban csersavat kibocsátó fa, de szokás a kereskedésben koplaltatni őket,(nálunk nem adnak nekik enni) mivel elég nagy darabszámban fogy, gyorsan frissül a készlet, így lehet az is hogy éhen pusztult, gondolom zöldség forrázva, főve, nem volt.
http://www.youtube.com/watch?v=hy-1GAQhTds
"Akárhányszor ancit teszek bele, pár nap után felfordulnak"
Hányat sikerült így kinyírni? (mivel többes számban írtad)
Nem vagyok aquarel szaki" de a 0%? sértő!
Nekem is voltak harcsáim kiskoromban, és azok bírták a legjobban, pedig egy GYEREK sok mindent tesz a halak "egészsége ellen"..
De, hogy hazavitel után kikészül, -lehet némi anyagi megfontolás-
A kereskedő részéről!
NEM?
Nem.
Ammónia mérgezés.
Nem azért írtam, hogy vitát indítsak el, tényt közöltem.
Ez egy teljesen jó szett, szemezgettem én is vele van a boltban ahova járok, csak kezdetleges tengerinek van berendezve és 55-ért adják komplett, halak persze nincsenek benne, nem is néztem hogy csak ennyi külön.
A halaidnak nagyobb akva kellene ez tény, nagyon jó szűrés van ebbe, csersav miatt pusztult el, ha minden igaz nem tétél bele természetes fát. De később problémát okoz majd a sok nitrát is, ne vegyél bele másikat, kicsi így is a halaidnak.
Veszek egy ilyet lehet holnap a munkahelyre, berendezek valami nanot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!