Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Most mi a teendő? Mikre van...

Most mi a teendő? Mikre van feltétlenül szükség?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ma kaptam ajándékba egy 23 literes akváriumot, amiben van 4 hím és 1 nőstény guppi.

Arra már rájöttem utánaolvasással, hogy kicsi az akvárium. Ennyi halnak mekkorát kellene vennem? És pontosan mik kellenek?

Olvastam ilyeneket, hogy porlasztó meg szűrő meg levegőztető, fűtő meg fény....ezek közül elsőre melyikek a legfontosabbak?

Sajnos elsőre nem biztos , hogy mindenre lesz pénzem , ezért tényleg csak a legfontosabbakat írjátok, utána meg azt, ami ráér jövő hónapban is.

Előre is köszönöm.

2014. jan. 17. 15:03
 1/1 anonim ***** válasza:
A leges legfontosabb a szűrő, enélkül nincs akvárium Neked egy kisebb belső szűrő elég lesz pl. Eheim Pick Up 2008. Egy 30-40 wattos fűtőre is szükséged lesz. Új akváriumnak minimum egy 40 literest vegyél (minél nagyobb annál jobb), ebbe mehet vagy 5 hím. Azt az egy nőstényt add el, mert a hímek halálra fogják hajtani. Azért sem ajánlom a hím és nőstény együtt tartását, mert hónapokon belül annyian lesznek mint az oroszok. Kajának mindenféle fagyasztottat, forrázott zöldséget és algatablettát ajánlok. Hetente egyszer cserélj 25-30% vizet, a szűrőt havonta-kéthavonta egyszer takarítsd. Világításra nem kell túl sokat befektetni, ha nem szeretnél igényes növényeket. 2 darab 10 watt körüli daylight kompakt fénycsővel megoldható, ez alatt életben maradnak az anubiasok, mohák.
2014. jan. 17. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!